Evrim Ağacı 9 yaşında

ODTÜ Biyoloji Bölümü öğrencilerinin bir araya gelerek kurduğu Evrim Ağacı 9 yaşında. Evrimi ve bilimi daha iyi öğrenmek için 5 Kasım 2010'da kurulan Evrim Ağacı 9 yılda Türkiye'nin en güvenilir popüler bilim oluşumuna dönüştü.

Türkiye'de bilim anlatıcılığına yönelik denenmemişleri deneyen, gençlerin ulaşmak istediği ama dil bariyeri dolayısıyla anlayamadığı çok önemli ve ufuk açıcı içerikleri Türkçeye kazandıran, Türkiye'nin en büyük popüler bilim arşivlerinden birini barındıran, bunu bir bireysel eğitim akademisi şeklinde halka açık biçimde sunabilen Evrim Ağacı, tamamen ücretsiz ve neredeyse tamamen okurların, izleyenlerin, takipçilerin maddi destekleriyle yürüten bir bilim platformuna büründü.

9. yılını kutlayan Evrim Ağacı okurlarınn böyle seslendi:

Türkiye'de bilim anlatmak isteyenlerin eline alabileceği bir megafon olmaya, Türkiye'ye bilim yaymak isteyenlere bir araç olmaya yönelik amaçlarımızı bir bir yerine getiriyoruz. Bu yüzden bizler, "kişiler" değiliz, "bilimseverleriz"; bir aileyiz. Bilimsever olan herkesin eviyiz, dostuyuz, ailesiyiz.

Daha yapacak çok işimiz var. Bu moral bozucu değil, moral verici bir durum. İnternet ortamının bütün ezici negativitesine rağmen, oralarda bir yerlerde gençlerin ve hatta çocukları için daha iyi bir gelecek inşa etmek isteyen yetişkinlerin umudu olduğumuzu biliyoruz. Amacımız bu alanda tek ve son olmak değil, çıta yükselten ama bunu yaparken alttan gelen yepyeni oluşumlara, bizden daha da iyilerini başarabilecek bilimseverlere yeni yollar açanlar olmak... Bizi her sabah yataktan kaldıran, gün boyu 18 saate varan süreler boyunca aralıksız çalışmamızı mümkün kılan, Türkiye'miz ve insanlarımız için güzel bir şeyler yapabileceğimizi biliyor olmak. Elimizden geleni ardımıza koymaya yüzümüzün olmaması... Carl Sagan'ın da dediği gibi, "Aşık olduğumuz için bunu Dünya'ya duyurma arzusu"