Ey Müslüman... Haksızlığa karşı çıkacaksan, önce bu diktatörlere, diktatör namzetlerine, kadın düşmanlarına, çocuk tecavüzcülerine, katliamcı soysuzlara düşman ol

EY MÜSLÜMAN!

ATEŞ İLYAS BAŞSOY

İstiklal’de boynu bükük yürürken, yere düşmüş bir bildiri gördüm. Baktım içinde yüce dinimizden bahsediyor, günahtır diye aldım cebime koydum. Okuyunca da sizle paylaşmak istedim:

“Ey Cemaat-i Müslümin, ey Ümmet-i İslam, ey, ey ve de hey hey.

Haksızlığa karşı isyan peşinde misin? Al sana haksızlık, al sana isyan.

Hazır ramazan-ı şerifi idrak ve iftar-ı mükellefi ilhak ederken, sizi isyana teşvik ediyorum...

Ey Müslüman kardeşlerim, Müslümanlar’a büyük zulüm var, ayaklanın! Müslümanlar’a birileri çok kötü davranıyor, ayaklanın.

Müslümanlara zulm edenler, Müslüman ülkelerin diktatörleri. Neredeyse tüm İslam ülkeleri diktatörlük altında. Bir avuç diktatör, bütün Müslümanlar’ı eziyor.

Mesela şu Suudi Arabistan denilen ülkede, İngiliz ve Amerikalı sermaye ile yüz yıl önce anlaşmış taşeroncu bir aile var: Bu aile Suudi ailesi. Ülkenin adı bile bu ailenin adından geliyor. Yani farz et ki Türkiye`nin adı Koçistan veya Sabancıye olsun. Bu aile koca ülkeyi babasının şirketi olarak (gibi değil, tam olarak) yönetiyor.

Suudi Arabistan`da kaç çocuk seks kölesi var bilinmiyor. Köle kızların yüz binlercesi on yaşından küçük, bebeler Afrika`dan, Irak ve Suriye`den kaçırılarak satılıyorlar. Suudi Ailesi ve onun boklu sarayının köpekleri, bu çocuklara tecavüz ediyor, işkence ediyor, çocuklar yatakta ölüyor, çığlıklarını duyan yok... Hayali şeytanı taşlayacağına, bu iğrenç tecavüzcüleri taşla... Hadi durma!

Aynı Suudi Arabistan`da kadınların hiçbir hakkı yok. Dünyada altı yüz milyon Müslüman kadın var ve küçük bir azınlık dışında tamamı köle gibi. Kanun önünde eşit değiller, mirasta eşit değiller, ev içinde sözleri ve hakları yok. Belki bir tek şu “kafir” Türkiye`de kadınların hakları var, onları da her gün azaltmak için çalışıyorlar. Ey Müslüman kadınlar ve erkekler, kadına yapılan bu zulümlere karşı ayaklanma zamanı gelmedi mi?

Ey isyan eden, icabında linç eden, müze cami olsun, eşcinseller taş olsun diye naralar atan milyarlık kitle: Bazı kafirler diyor ki, “Müslümanlar’ın işi gücü şekil, özü umursayan kalmadı. Oruç, namaz, içki vs gibi kişiyi ilgilendiren konularda aslan kesiliyorlar da, temiz ahlak, dürüstlük, sömürü karşıtlığı gibi topulumu ilgilendiren esas konularda dilsiz oluyorlar…” Kafir böyle diyor, de bakalım, doğru mu diyor, eğri mi diyor?

Konu o kadar çok ki… Mesela Suudi Arabistan`da, Katar’da, Dubai`de, milyonlarca Filipinli, Endonezyalı, Pakistanlı işçi köle şartlarında çalışıyor. Hiçbir sosyal hakları yok. Olan oluyor, ölen ölüyor. İnşaatta biri düşse, cesedi çöp arabalarına atılıyor. Geçen yıl gördün, Kabe`de enkaz altında kalanları dozerlerle taşıdılar. İnsanlık onuruna bu kadar saygısız, bu sömürgen, bu aç gözlü, bu rezil insanların iktidarlarına dur de.

Bu iktidarların beslediği, petrol zengini olmayan ama ahlak fakiri olan bazı ülkelerde, tıpkı bu Arap şeyhleri gibi dev saraylar yapan, lüks içinde yaşayan, fakirin elli yıllık maaşını koluna saat olarak takan soysuz, şerefsiz, ahlaksız, boktan beter yaratıklar var; ki bu yaratıklar da tıpkı Suudi efendileri gibi Allah`ı düşürmezler çürük ağızlarından... Bu soysuzlara, bu nasipsizlere, bu insanlık düşmanlarına isyan et Ey Müslüman! Kula kulluk edene yazıklar olsun Ey Orhan!

Ey “Ben sadece Allah`a taparım” diyen asil ruh: 1,2 milyarlık Müslüman nüfusu topu topu yirmi diktatör yönetiyor. Bu ülkelerde bilim yok, sanat yok, iş yok, gelecek yok... Bunca nüfusun evrensel bilime, sanata, edebiyata neredeyse hiç katkısı yok. Bu ülkelerde insanlar yaşamak için, Allah`a değil, kusmuk torbası diktatörlere tapıyorlar. Ey Müslüman, diktatörüne tapma, Allah`a tap... Diktatöre güvenme, ona kanma, ona hayran olma; aksine isyan et, ayaklan ve öleceksen bu uğurda öl.

Ey tevhid nuruyla aydınlanan genç kadın, genç erkek... İslam dünyasına bakınca ne görüyorsun: Bencillik, görgüsüzlük, insanı hiçe sayma, kibir, yalan, baskı, şiddet... Senin genç yüreğin, bu rezillikler karşısında sıkışıyor. Ne diyeceğini şaşırıyorsun. Sakın kendini yalnız sanma. Ve gerçekte yalnız olsan bile korkma. Çünkü haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır.

Bu lüks içinde yaşayan sahtekâr yaratıkların hepsi birer Muaviye. Bıraksan peygamberliklerini idda edecek kadar delirdiler. Eskiden deveye binerlerdi, şimdi Mercedes`e biniyorlar. Kafa hep aynı kafa.

Ey Müslüman... Haksızlığa karşı çıkacaksan, önce bu diktatörlere, diktatör namzetlerine, kadın düşmanlarına, çocuk tecavüzcülerine, katliamcı soysuzlara düşman ol.

Al sana isyan konusu... İsyan edeceksen buna isyan et. Devlet babayı arkana alıp hikayeden artistlik yapma bana; çoluğa çocuğa musallat olup göz korkutacağını sanma, maçan sıkıyorsa tüm bu rezilliklerin kaynağına isyan et.

Var mısın, bu hafta cuma çıkışı Suudi Arabistan’daki köleliğe ve çocuk tecavüzlerine karşı isyan yürüyüşü yapalım?

Var mısın, bu hafta cuma çıkışı hayatı kocasının iki dudağı arasında, hiçbir bireysel ve hukuksal özgürlüğü olmayan kadınların istikbali için slogan atalım?

Böyle bir bildiri yazacak bir Müslüman var mı diye sorma bana, esas soruyu sor:

Sen var mısın?

Bak bir daha soruyorum: Var mısın?

Var mısın?”