Eylem yapan öğrencilere tehdit

HABER MERKEZİ

Batman’da KYK yurdu yetkilisi, yemek fiyatlarında artış, hijyen gibi problemleri protesto eden öğrencileri, “Geceyi nezarette geçirirsiniz” diye tehdit etti. Yurt yönetimine taleplerini ileten öğrenciler, eylemlerine ara verdi.

MA’nın haberine göre Batman Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, kaldıkları Kredi Yurtlar Kurumu yurdunda yaşadıkları sorunlara karşı eylem yaptı. Öğrenciler, yemek fiyatlarının 13 TL’den 17 TL’ye yükseltilmesi, yemek ve yemekhanede gerekli hijyenin sağlanmaması, iftar saatlerinde az personel çalıştırılması nedeniyle saatlerce sıra beklemeyi protesto etti. Eylem sırasında yurt bir yetkilisi, öğrencileri “Geceyi nezarette geçirirsiniz” sözleriyle tehdit edildi. Yetkilinin tehdidi, dijital medyada paylaşılan videolara da yansıdı.

AÇ KALIYORUZ

Tehditlere rağmen eylemlerini sürdüren öğrenciler, yurt yetkilileriyle görüşmek istedi. İdare binasına giden öğrenciler yurt güvenliği tarafından "talimat var" diyerek içeri almadı. Öğrenciler, "yönetim istifa" sloganları atarken yerleşkeye jandarma ekipleri geldi.

YEMEKLER DÜZGÜN DEĞİL

Öğrencilerin görüşme talepleri, kısa bir süre sonra kabul edildi. Ardından yurdun konferans salonuna giren öğrenciler, yetkililere toplu halde görüştü. Taleplerini sözlü olarak dile getiren öğrenciler burada yaşananları kendi cep telefonları ile kayda aldı. Videoda yönetimine tepkisini gösteren bir öğrenci "En verimli çalışanlarınızı işten çıkardınız. Yemekler düzgün çıkmıyor. Her seferinde aç kalıyoruz. Kimse bizi muhatap almıyor. Daha dün akşam geldik, şikayet ettik, bugün de aynı sorunu yaşıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Taleplerini yönetime yazılı olarak da ileten öğrenciler eylemlerine ara verdi. Öğrenciler, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.