Eylül ayı iki müzik festivali ile başlıyor

Okulların açılması yaklaşırken şehre dönenler ile birlikte, festivaller de şehirlere dönmeye başladı. Eylül ayı, Bursa ve Van’da gerçekleşecek festivaller ile şehre dönenleri “birlikte güzel” sloganıyla karşılayacak.

Tatil bitti, herkes şehre geri döndü. Yaz boyunca tatil mekanlarında gerçekleşen festivaller de eylül ayı ile birlikte şehirlerde devam edecek. Bursa, Nilüfer Belediyesi’nin ‘birlikte güzel’ sloganıyla 7-9 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği ve Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali, farklı müzikal beğeniye hitap eden sanatçı kadrosuyla müzikseverleri coşturacak. 3 farklı sahnede müziğin aralıksız olarak devam edeceği festivalde, müziğin yanı sıra gerçekleştirilecek atölyeler, oyun alanı, tasarım stantları, farklı ve yerel yeme-içme durakları katılımcılara farklı deneyimler yaşatacak. Bilet satışları devam eden Nilüfer Müzik Festivali’nde isteyenler belirlenen alanda çadır kurarak, Balat Atatürk Ormanı’nda doğal güzellikleri eşliğinde konserleri izleyecek.

Nilüfer Müzik Festivali’nde, Selda Bağcan & Boom Pam, Mor ve Ötesi, Şebnem Ferah, Acid Arab, Büyük Ev Ablukada ‘Fırtınayt’, Ceyl’an Ertem ve Ezhel gibi yerli sahnenin isimlerinin yanı sıra dünyadan Kadebostany, Metronomy, Evgeny Grinko, Findlay, Intergalactic Lovers, Leoniden, Weval ve Max the Sax gibi yabancı sahneden isimler de Türkiye'nin dört bir yanından gelecek müzikseverlerle buluşacak.

Gezgin müzikseverler Van Gölü’nde buluşacak

Aynı tarihlerde gerçekleşecek olan GezginFest Van ise, Van Gölü manzarası eşliğinde, Athena’dan Kardeş Türküler’e, Fatma Turgut’tan Cem Adrian’a, Kurtalan Ekspres’ten Can Bonomo’ya kadar Türkiye’nin önde gelen sanatçı ve grupları ağırlayacak.

‘Birlikte Güzel’ sloganıyla gerçekleşecek Van Gezgin Fest’in, sosyal farkındalığı öne çıkarmakla birlikte, farklı kültürleri seyahat, sanat ve müzikle birleştirmesi hedefleniyor. Van’da ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle özel bir önem taşıyan festival, Azerbaycan, Ermenistan gibi ülkelerden sanatçıların katılımıyla çizgi dışı bir etkinliğe sahne olacak.

Athena, Mohsen Namjoo, Teoman, Kardeş Türküler, Selda Bağcan & Boom Pam, Ezhel, Manga, İlyas Yalçıntaş, Cem Adrian ve Can Bonomo’nun da aralarında bulunduğu 24 sanatçı ve grubun sahne alacağı festivalin, Van’ın tanıtımına da büyük katkı sağlaması bekleniyor.

GezginFest Van’da konserlerin yanı sıra oyunlar, atölyeler, film gösterileri, sabah sporu gibi etkinlikler de olacak.