EYT’liler sandıkta hesap soracak

Emek Servisi

Prim gün sayısını doldurup, yaşı doldurmayı bekleyen emeklilikte yaşa takılan (EYT) on binlerce yurttaş Maltepe miting alanında bir araya gelerek emeklilik hakkını talep etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu'nun çağrısıyla ülkenin dört bir yanından İstanbul’daki Maltepe Miting alanına gelen on binler, sahneden “Varız, biriz, buradayız” yazılı pankartla birlikte “Çıksın artık bu yasa” diye haykırarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.


EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bizim tek meselemiz EYT'dir. Haklı mücadelemizde bizler herhangi bir siyasi partiye değil haklarımızın gasp edilmesine muhalifiz" dedi.

Emeklilikte yaş sınırına takılan binlerce kişi dün Maltepe miting alanında bir araya geldi. Alana, Türkiye'nin birçok ilinden EYT'liler 12.00'de gelmeye başladı. Mitinge gelenler polis kontrol noktalarından geçerek içeriye alındı. Trabzon, Kütahya, Bilecik, İstanbul ilçeleri, Edirne gibi kentlerden gelen EYT’lilerin katıldığı miting sloganlarla, şarkılarla ve katılımcı anonslarıyla başladı.

Emeklilikleri için yaş sınırına takılan emekçiler, mitinge yoğun ilgi gösterirken alanda "EYT sandıkta hesap soracak" sloganı atıldı.

YASAL OLMAYAN HİÇBİR ŞEYDE ISRARCI DEĞİLİZ

Binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşma yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Dünyanın hiçbir yerinde EYT diye bir problem yok. EYT problemi bize, yani Türkiye'ye has bir problemdir. Nedenleriyle, nasıllarıyla, tamamen yerli ve milli toplumsal bir problemdir. Yaklaşan genel seçimle birlikte en güzel tepkimiz demokratik hakkımızı kullanırken sandıkta tercihimizi bizi anlayan, bizi dinleyen ve yanımızda olanlardan yana kullanmamız olacaktır" dedi. Özüpak,"yasal olmayan hiçbir şeyde ısrarcı değiliz" diyerek "Biz sadece yasaların geriye dönük işlemeyeceğini söylerken ısrarcıyız ve olmaya da devam edeceğiz. İşe giriş başlangıç tarihimizde bize sunulan şartlar neyse o şartların yerine getirilmesinde ve insanca yaşanır bir emekli maaşında ısrarcıyız. Emek bizim, alın teri bizim, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız, bizi yok sayamazlar. En güzel tepkimizi de sandıkta göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, cuma günü EYT'ye ilişkin olarak "Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde" diye konuşmuştu.