EYT’liler tarih değil çözüm istiyor
EYT'liler yasanın kabulünün 23. yıldönümünde İstanbul’da bir araya gelmişti. (Fotoğraf: Depo Photos)

Haber Merkezi

İktidarın kapıyı bir kapatıp bir açtığı emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki gün EYT ile ilgili düzenlemeye ilişkin "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, iktidar kanadının EYT’ye ilişkin değişen tavrını BirGün’e değerlendirdi. EYT’lilerin mağduriyetine sebep olan yasanın kabulünden bu yana 23 yıl geçtiğini hatırlatan Özüpak, tek formülün bu yasanın iptal edilmesi olduğunu belirtti. Özüpak, “Biz artık vaatler veya bizlere tarih verildiğini görmek istemiyoruz. Somut bir şey görmek istiyoruz. Emeklilik hayallerimiz elimizden alındı. Herkesin bir planı, hayatı var. Sırlarla dolu süreçten çok sıkıldık. Neden bu kadar gizli kapaklı? Zamanı beklenecek bir şey de yok, zaman çoktan geçti” diye konuştu.

8 AY ÖNCE GÜNDEMDE YOKTU

“23 yıldır mağduruz. AKP, iktidarının 20’nci yılında. Çok farklı algılar yaratarak mağduriyetimize inanmadılar ve bizi muhatap kabul etmediler. Çalışma Bakanı 8 ay kadar önce ‘EYT gündemimizde yok’ diyordu, son açıklamaların ardından bir çalışma başladı. Seçim yatırımı mı olacak çok merak ediyoruz. Ancak, şunu söyleyebilirim ki bizim sabrımız tükendi” diyen Özüpak, EYT’lilerin aileleriyle birlikte 15-20 milyonu kapsadığını söyledi.

Özüpak, birçok kez Bakan’dan randevu almayı talep ettiklerini, ancak dönüş alamadıklarını belirterek şunları söyledi: “Herkesi dinleyeceğini söyleyen iktidar konunun en büyük muhatabını dinlemiyor. Bizler insanca yaşayabileceğimiz, 30 yılın karşılığında 3 bin 500 lirayla yaşamaya mahkûm edilmeyeceğimiz bir çözüm istiyoruz. İktidarı değiştirecek güce sahibiz.”