Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, Taksim Meydanı'nda yaptığı denetimde olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek "Hem uzaktan takip yaptık, yolcu alıyorlar mı, gidiyorlar mı diye. Hem de yolcu gibi davrandık, hiçbiri nereye gidiyorsunuz diye sormadı. Hiç sormadan yolcularını aldılar. Sol şeridi seçmediler, taksimetreleri açıktı. Denetimlerde, resmi anlamda bütün evrakların tam olduğunu da gördük" dedi.

Eyüp Aksu'nun yaptığı denetimden bütün taksiciler geçti: "Olumsuz bir durumla karşılaşmadık"

İstanbul'un taksi sorunu gündemdeki yerini koruyor. Birçok yurttaş taksi bulmakta zorlanırken taksicilerin türlü bahanelerle yolcu seçtiğini belirtiyor.

Trafik polisleri tarafından yapılan denetimlerde ise müşteri seçen, kural ihlali yapan, evrakları eksik olan taksicilere para cezası kesilirken Taksim Meydanı'nda denetim yapan Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, 'olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını' söyledi.

Taksim civarındaki otoparklar trafikten men edilen taksilerle doluyken Aksu, taksicilerin evraklarının tam olduğunu vurgulayarak "Hem uzaktan takip yaptık, yolcu alıyorlar mı, gidiyorlar mı diye. Hem de yolcu gibi davrandık, hiçbiri nereye gidiyorsunuz diye sormadı. Hiç sormadan yolcularını aldılar. Sol şeridi seçmediler, taksimetreleri açıktı. Denetimlerde, resmi anlamda bütün evrakların tam olduğunu da gördük" ifadelerini kullandı.

DHA'nın haberne göre Aksu, toplamda 28 taksi şoförünün ehliyet, ruhsat ve belediye belgelerini kontrol etti. Denetimle ilgili konuşan Eyüp Aksu, taksicilerin kurallara uygun şekilde davrandığını ve bütün yolcuları aldığını öne sürdü. Aksu, ayrıca emniyet ve belediyelerle ortak denetim yapmaya hazır olduklarını da ifade etti.

"YAPTIRIM VE DENETİM YETKİMİZ OLMAMASINA RAĞMEN YAPIYORUZ"

Aksu, denetim öncesinde yaptığı açıklamada, "Günün bazı saatlerinde, turistin yoğun olduğu, taksi yolcusu sayısının yüksek olduğu yerlerde, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak denetim yapıyoruz. Tabi yaptırım ve denetim yetkimiz olmamasına rağmen yapıyoruz. Burada yolcu seçme, taksimetre açmama, şoför davranışlarıyla ilgili tespit yapıyoruz. Evrakları ve taksi çalıştırma ruhsatını da denetliyoruz. Rapor tutuyoruz, emniyetimiz ve belediyemiz ile raporu paylaşıyoruz" dedi.