Eyüp sınırları içerinde çekilen fotoğraflarla başvurulabilecek ‘Eyüpsultan’a Bahar Geliyor’ adlı 1. Ödüllü Fotoğraf yarışmasına başvurular başladı

Eyüp’te ödüllü fotoğraf yarışması

‘Eyüpsultan’a Bahar Geliyor’ adlı 1. Ödüllü Fotoğraf yarışmasına başvurular başladı. CHP Eyüp İlçe Başkanlığı Kültür Sanat Komisyonu’nun organize ettiği yarışmaya Eyüp sınırları içerinde çekilen fotoğraflarla başvurulabilecek. Yarışmaya 15-30 yaş arası herkes, fotoğraf makinesi ya da mobil telefonlarıyla Eyüp’te çektikleri en fazla 2 fotoğrafla katılabilecek.

Alanında başarılı fotoğrafçı ve yönetmenlerin ter aldığı yarışmaya son başvuru tarihi 7 Haziran. Kültür Sanat Komsyonu’nun sosyal medya hesaplarında da yayınlanacak fotoğraflara gelen beğeni sayısı da puanlamaya yansıtılacak. Birincilik ödülünün bilgisayar olduğu yarışmada ikincilik, üçüncülük ödüllerinin yanı sıra dereceye giren ilk on kişiye katılım sertifikası verilecek.

Gençleri kültürel ve sanatsal faaliyetlerin içine çekmeyi hedeflediklerini belirten İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, doğal, mimari ve tarihsel dokusuyla bir hazine olan Eyüpsultan’a geleneksel hale gelecek bir fotoğraf yarışması kazandırmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Jüri şu isimlerden oluşuyor;

Alberto Modiano: Fotoğraf tarihçisi ve belgeselci. Royal Photographic Society (İngiltere Kraliyet fotoğrafçılığı) kuruluş üyesi. Sed Üyesi/ İFSAK Onursal Üyesi

Cem Sertesen: Görüntü Yönetmeni ve belgeselci. 2017 yılında 9. Trt belgesel ödülleri yarışmasında finalist olan Nuh’un Gemisi’nin yönetmeni. Hepimiz Aynı Gemideydik adlı belgesel kitabı ise İngilizceye çevrilmiştir.

Aysun Akyüz: birçok ödül sahibi başarılı yönetmen Aysun akyüz’ün projelerinden bazıları; Verda (2019), Cennet'in Gözyaşları (2017), Kalbimdeki Deniz (2016-2017), Asla Vazgeçmem (2015-2016), Küçük Ağa (2014), Yer Gök Aşk (2011)

Tuğba Diner: Melekler Adası, Sev Kardeşim, Elveda Derken gibi birçok dizinin sanat yönetmenliğini yaptı. Büyük Risk, Gelin Evi gibi başarılı programların yapımcılarından.

Doğan Sarıtaş: CHP Eyüp sultan İlçe Başkanı

Detaylı bilgi için; eyup.chpistanbul.org.tr adresinden bilgi alınabilir.

eyup-te-odullu-fotograf-yarismasi-738417-1.