FIBA Europe Cup'ta mücadele eden Fenerbahçe kelimenin tam anlamı ile bir çuval inciri berbat etti. Kura sonucu zorlu I Grubu'na düş

FIBA Europe Cup'ta mücadele eden Fenerbahçe kelimenin tam anlamı ile bir çuval inciri berbat etti. Kura sonucu zorlu I Grubu'na düşen ve gruptaki ilk 3 maçını kazanarak liderliği yakalayan sarı lacivertliler oynadıkları son iki maçı kaybederek gruptan çıkma şanslarını son maça bıraktılar.

Grupta Kiev, Petersburg ve Nymburk gibi geçen sene final four oynamış güçlü rakiplerle eşleşen Fenerbahçe tahminlerin aksine deplasmanda aldığı galibiyetlerle grupta iddialı duruma geldi. Ancak bu hafta evinde oynadığı normal süresi berabere biten maçta Kiev takımına 3 sayı farkla yenilerek daha önce 2 sayı ile yendiği rakibine karşı sayı avantajını da kaybetmiş oldu. Artık takımımızın çeyrek finale çıkabilmesi için önümüzdeki hafta sahasında St Petersburg ile oynayacağı maçı mutlaka kazanması veya en fazla 2 sayı ile yenilmesi gerekiyor.

Fenerbahçe'nin grubunda özelikle Petersburg ve Kiev oldukça güçlü kadrolara sahipler. Son yıllarda Ruslar basketbola yaptıkları yatırımlarla Avrupa'da söz sahibi takımlar kurdular. Fenerbahçe'nin uzatmada yenildiği Kiev'in kadrosunda Türkiye liginden tanıdığımız Dusan Kecman, Ratko Varda.Dragan Lu-kovski, Goran Nikoliç ve Leonid Yaylo gibi önemli oyuncuların yanısıra Avrupa'da çok başarılı olmuş Lamar Greer ve Brezilya'lı Gi-oavanni var.

Fenerbahçe bu maça 4 maçta 3 galibiyet alarak çıktı ve maçı kazandığı taktirde gruptan çıkması garanti olacaktı. Ancak güçlü rakibi karşısında özelikle Türk oyuncularının Er-. dal Bibo dışında devreye girememesi ve Da-mir Mrsıç'inde maçın son saniyelerde yaptığı kritik hatalar sonucu maç önce uzatmaya gitti ve uzatma sonunda özellikle Greer ile etkili olan konuk ekip maçtan 3 sayılık bir avantajla ayrılarak averajla grup birinciliğini yakaladı. Fenerbahçe'nin maçı kaybetmesindeki en büyük etken bana göre serbest atış yüzdesinin çok düşük olması idi. Bu maçta kullandıkları 33 atışın sadece 17 sini sayıya çevirip serbest atışlar için çok düşük sayılabilecek %5i oranına ulaşabildiler.Buna karşılık rakip takım %85 ile serbest atış kullandı. Hele hele uzatmanın son saniyesinde Hakan Demirel'in kullandığı iki serbest atışı da kaçırarak avantajı Kiev'e vermesi affedilir bir olay değildi. Hakan gibi kısa oyuncuların en büyük silahları kullandıkları şutlarda ve serbest atışlardaki yüksek yüzdeleridir. Hakan ilerki yıllarda milli takımı düşünüyorsa mutlaka çok fazla çalışarak bu eksiğini gidermelidir.

Şimdi Fenerbahçe'nin grubunda çeyrek finale çıkacak 2 takım oynanacak son maçlar sonunda belli olacak. Fenerbahçe'nin en büyük avantajı son maçı evinde oynayacak olması. 31 Ocak'ta Abdi İpekçi'de oynayacağı St. Petersburg maçında büyük seyirci desteği ile galip gelerek tur atlayan takım olması en büyük dileğimiz.

Bu güçlü gruptan çıkacak takımın kupada da final oynama şansı oldukça yüksek.