Cezasız bırakılan erkek ve patron şiddeti her geçen gün yeni bir skandalın kapısını aralıyor. Terzi Mermer’in sahibi Fatih Uygun, şirketinde maden mühendisi olarak çalışan Canan Tosun’u fabrikaya kilitleyerek saldırdı. Kolu kırılan Tosun yaşadıklarını gazetemize anlattı.

Fabrikada patron şiddeti

Rıfat Kırcı

Marmara Adası’nda Terzi Mermer şirketine ait mermer ocağında çalışan maden mühendisi Canan Tosun, patronu Fatih Uygun tarafından darp edildi. Kolu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Tosun hastaneye giderek tedavi gördü ve darp raporu aldı.

İşvereninin kendisine hakaretler ve tehditler ettiğini de aktaran Tosun yaşadığı şiddeti twitter hesabından paylaştığı videoda şöyle anlattı: “Fatih Uygun ile önceki gün tartıştık. Sonraki gün beni fabrikada yalnız yakaladı ve fabrikadaki bütün kapıları kilitledi. Bütün kapıları kilitledikten sonra bana yumrukla saldırdı. Beni yere yatırarak ‘seni s….’ dedi. Sonra ben elinden kaçtım. Sonra dayısı camları kırarak geldi ve beni kurtardı. Fabrikanın dışında çamurlara düştüm. Üzerime araba sürdü. Ardından beni öldürmek için bıçakla kovaladı. Fabrika içine tekrar girdim. İşçiler bile beni onun elinden alamadı.”


Ağrılarımdan dolayı yemek dahi yiyemiyorum

Patron Fatih Uygun ise savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Tosun jandarmada şikayetçi olarak gerekli hukuki işlemleri başlattı. Gazetemize konuşan Tosun vücuduna aldığı darbeler nedeniyle ağrıları olduğunu, psikolojik travmasının devam ettiğini belirtti. Yemek dahi yiyemediğini aktaran Tosun “Başıma aldığım darbe nedeniyle ağzımı açamıyorum, çenem ağrıyor. Olayın şokunu da hâlâ yaşıyorum” dedi. Tosun yargı sürecinin olumsuz etkilenmemesi için daha fazla açıklama yapmaması gerektiğini, detayların twitter hesabında paylaştığı videolardaki gibi olduğunu aktardı.

fabrikada-patron-siddeti-841660-1.
Canan Tosun'u darp eden Fatih Uygun isimli erkek.

‘İş yerinde yaşanan şiddet cezasız kaldı’

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada “Canan Tosun darp raporu alarak savcılık ifadesini vermiş, ancak şiddeti uygulayan Fatih Uygun tutuklanmak yerine serbest bırakılmıştır. Ülkemizde son yıllarda giderek artan ve ağırlıklı olarak kadını hedef alan şiddet ne yazık ki işyerlerine de sıçramış, işyerinde yaşanan şiddet için de ‘cezasızlık’ uygulaması söz konusu olabilmiştir” denildi.

Canan Tosun’un yanında olduğunu belirten Maden Mühendisleri Odası açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Uygulanan şiddette sorumluluğu bulunan kişilerin gereken cezayı almaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Toplumsal alanda artan şiddetin bir yansıması olarak değerlendirdiğimiz işyerinde yaşanan patron şiddetini kınıyor, şiddet uygulayanlara yönelik cezasızlık uygulamasının son bulmasını talep ediyoruz.”