Facebook, çocuklar için Instagram kurmaya hazırlanıyor. Instagram Ürün Başkan Yardımcısı, Vishal Shah, şirket içi bir gönderide, “Gençler için mümkün olan en güvenli deneyimi sağlamak ve 13 yaşın altındakilere en uygun platformu oluşturmaya yönelik ‘çocuklara özel Instagram’ kurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Facebook, çocuklar için Instagram kurmaya hazırlanıyor

Facebook’un fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram, ‘çocuklar için Instagram’ kurmaya hazırlanıyor.

Sadece 13 yaşın altındakilere hizmet vermeyi amaçlayan uygulama, çocuklar için güvenliği sağlama, çevrimiçi zorbalığı ve istismarı önlemek için bir dijital mecra oluşturmayı hedefliyor.

Uygulama adının, ‘Çocuklar için Instagram’ olması beklenen platform üzerinde çalışmaların başladığı duyuruldu.

Instagram'ın Ürün Başkan Yardımcısı Vishal Shah, şirketteki çalışan panosuna şunları yazarak, platform için harekete geçildiğini belirtti:

“Gençler için mümkün olan en güvenli deneyimi sağlamak ve 13 yaşın altındakilere en uygun platformu oluşturmaya yönelik ‘çocuklara özel Instagram’ kurmayı amaçlıyoruz. Gizlilik çalışmalarına ek olarak sadece küçüklerin kullanımına izin veren bir sürüm yapmak için hazırlıklarımızı başlatıyoruz.”

'ÇOCUKLAR, PARA KAZANMA ZİHNİYETİNE ALIŞTIRILIYOR'

Şirket, yeni platform haberlerinin yayılmasından iki gün sonra “Instagram’ı daha güvenli bir hale getiriyoruz” başlıklı bir blog yazısı yayımladı.

Yazıda, “Uygulamada gençlerin maruz kaldıkları taciz, zorbalık veya avcı olaylara yönelik haberler ve eleştirilere karşı, topluluğumuzun en genç üyeleri için ‘Instagram'ı Daha Güvenli Hale Getirmeye’ devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Instagram tarafından yapılan duyuru, 3.3 milyar kullanıcıya sahip Facebook’un kullanıcı tabanını nasıl genişletmeyi planladığına da dayanıyor.

Çeşitli yasalar, şirketlerin çocuklar için nasıl ürün geliştirip hedefleyebileceğini sınırlarken, 13 yaşın altındakilerin Facebook ve Instagram gibi sosyal ağları kullanmasını da engelliyor.

BuzzFeedNews’e röportaj veren, Maryland Üniversitesi'nde ‘sosyal medyanın aileleri nasıl etkilediğini’ araştıran bir doktora adayı olan Priya Kumar, Instagram’ın girişimine, “Yapılması hedeflenen uygulama, çocukları da tıpkı yetişkinler gibi para kazanma zihniyetine alıştırıyor ve bunu meşrulaştırıyor” diyerek uygulamanın zararlarına dikkat çekiyor.