Facebook, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle plaftorma yayınlanan 'umut tacirliği' reklamlarını engelleme kararı aldı.

Facebook'tan 'koronavirüs reklamları'na engel

Facebook, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan Koronavirüs hakkında umut tacirliği yapan reklamları engelleyeceğini duyurdu.

Sosyal medya devi Facebook, Koronavirüs hakkında umut tacirliği yapan reklamlar için ilk adımı attı.

Business Insider’a konuşan şirket sözcülerinden biri, Facebook’ta Koronavirüs salgınını önleyeceğini/tedavi edeceğini iddia eden ya da konu hakkında yanlış bilgilendirme yapan reklamları yasaklayacaklarını, kişi, sayfa ve grupların hesaplarını ise kapatacaklarını açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Koronavirüs'e ilişkin insanlarda panik yaratan, örneğin sınırlı stok ibaresi içeren; hastalığı tedavi ya da önleyeceğini garantileyen içeriklerin önlenmesine ilişkin yeni reklam politikamızı uygulamaya geçirdik. Facebook Marketplace’de de aynı tip söyleme sahip paylaşımlar için bu uygulama devrede olacak.”

Dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Facebook, 31 Ocak’ta yaptığı açıklamada, yeni tip Koronavirüs hakkında komplo teorileri ve yanlış bilgiler içeren tüm yayınların platformdan kaldırılacağını açıklamıştı.