Sahte hesap konusunda önlemler almaya başlayan Facebook, yeni bir sisteme geçerek araştırmalarında derin analizler gerçekleştirecek. Normal şartlarda arkadaşlarınızın stabil olması ve hesabınızı aktif olarak kullanmanız yeterliyken; sistem değişikliği ile birlikte paylaşımlar da incelenecek

Facebook'tan 'sahte hesap' için yeni sistem

Facebook, sahte hesap konusunda önlemler almaya başladı. Hesaplarla ilgili yeni bir sisteme geçen Facebook, araştırmalarında daha derin analizler gerçekleştirecek

'Derin varlık sınıflandırması' olarak adlandırılan yapay zeka sistemi, Facebook tarafından en çok kullanılan programlar içerisinde yer alıyor. Bu sistem sayesinde herhangi bir hesabın sahte olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabiliyor. Öncelikli olarak herhangi bir hesabın yapmış olduğu paylaşımlar inceleniyor. Eğer bu paylaşımlarda bazı markaların ürünleri defalarca yer almışsa bunlar şüpheli olarak değerlendiriliyor.

Facebook, hesaplarla ilgili yapacağı araştırmalarda bundan sonra çok daha derin analizler gerçekleştirecek. Normal şartlarda kullanıcıların arkadaşlarının stabil olması ve hesabın aktif olarak kullanılması yeterliydi. Şimdi ise şirket, bunun yanında yapılan paylaşımları da inceliyor.

Sosyal medya şirketi, herhangi bir ilginç durumla karşılaşırsa, hemen hesabı kapatmıyor. Bunun yerine hesabın bağlı olduğu telefona veya mail adresine link gönderiliyor. Bu linke tıkladıktan sonra hesabın doğrulamasını isteyen bir bildirim ile karşılaşıyorsunuz. Şirket bu yeni yöntem ile birlikte, sahte hesap sorununu tamamen bitirmek istiyor.

Kaynak: donanimgunlugu.com