Fahrettin Altun, Boğaziçi Üniversitesindeki eylemlere ilişkin videolu mesaj yayınladı. ABD'ye cevap olarak nitelendirilen mesajında Altun, yaşanan protestoları, 'küçük bir grubun radikal görüşleri ve Boğaziçi Üniversitesi'nin itibarını lekelemeye yönelik girişimler' olarak nitelendirdi.

Fahrettin Altun'dan ABD'ye Boğaziçi yanıtı: Küçük bir grubun radikal görüşleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan 'Boğaziçi’nde neler oluyor?' başlıklı İngilizce bir video paylaştı.

AA'nın aktardığına göre, videolu mesajın ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın açıklamalarına cevap niteliği taşıdığı kaydedildi. Altun, paylaştığı videoda bazı kişilerin Boğaziçi'ndeki durum hakkında yanlış bilgilendirildiklerini savunarak yaşananları "Küçük bir grubun radikal görüşlerini, haksız yere bütün bir topluluğun fikirleriymiş gibi göstermek suretiyle Boğaziçi Üniversitesi'nin itibarını lekelemeye yönelik girişimler" olarak niteledi.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına ilişkin protestolarla ilgili açıklamalarda bulunan Altun, açıklamasında "Son yıllarda, üniversitenin radikalleşmiş öğrencileri arasından PKK/YPG gibi terör örgütlerine katılanlar olmuştur. Terör örgütlerinin gençlerimizi düşürdüğü karanlığa ışık tutmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Altun mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İfade özgürlüğü ve barışçıl protesto hakkıyla 'ilgiliymiş gibi' davranmayı bırakalım. Cumhurbaşkanımız, anayasal yetkisinin bir parçası olarak bir rektör atadı. Bunun üzerine küçük ve radikal bir grup, rektörlük binasının çevresini sardı, çıkışları kapattı ve binayı işgal etmeye kalktı. Dolayısıyla polisten müdahale etmesi istendi ve kanunlara karşı geldiği için gözaltına alınanlar oldu. İşlenen suçların arasında kişiyi özgürlüğünden mahrum bırakmak ve kamu malına zarar vermek var. Dünyada hiçbir ülke, radikal unsurların kamu görevlilerini tehdit etmesine ve yasal bir atamaya karşı bu kişileri alıkoyma teşebbüsüne izin vermez."

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı gösteriler ile öğrencilerin gözaltına alınmasından endişe duyduklarını ve 'cinsel azınlıklara karşı nefret söylemini şiddetle kınadıklarını' ifade etmişti. Devam eden gösterilerden endişe duyduklarını ifade eden Price, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına tepki göstererek "Cinsel azınlıklara karşı nefret söylemini şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.