Borsa İstanbul’dan 18 bin liralık ‘huzur hakkı’ aldığı ortaya çıkan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu ücrete dokunmadığını öne sürdü, “Hayra hasenata harcadım” dedi.

Fahrettin Altun’dan, Borsa İstanbul’dan aldığı 18 bin liralık ‘huzur hakkı’na açıklama: Hayra harcadım

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, evine beş maaş girdiği iddialarını yalanlarken 1 maaş ve bir ‘huzur hakkı’ aldığını doğruladı, ancak huzur hakkına ‘dokunmadığını’ ileri sürerek onu hayır işlerine harcadığını savundu.

Altun’un Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla 18 bin liralık huzur hakkının yanı sıra çeşitli sosyal imkanlar, makam aracı ve gelir vergisi ödeme hakkı elde ettiği ortaya çıkmıştı.

Altun, bu haberlerin ardından günler sonra ilk kez açıklama yaptı.

Altun'un iddialarla ilgili İHL grubuna yazdığı mesajı Sabah yazarı Hilal Kaplan, onun iznini alarak kendi Twitter hesabından paylaştı.

Tek maaş aldığını söyleyen Altun, 2 yıldır Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı hakka hiç dokunmadan 'hayır işlerine aktardığını' savundu.

Altun ayrıca, Manas Üniversitesi'nde mütevelli heyet başkanlığı yaptığını buradan ücret almadığını söyledi ve eşinin sadece öğretim üyesi olduğu Marmara Üniversitesi'nden ücret aldığını söyledi.

Altun, eşinin THY yönetim kurulu üyeliğinden herhangi bir ücret almadığını da öne sürdü.

Yasal hakları sonuna kadar kullandıklarını belirten Altun, "Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor" dedi.

Altun’un mesajı şöyle:

Sevgili dostlar. Yalanı ahlak edinenlere diyecek bir sözüm yok. Fakat kendi çocuklarımın, dostlarımın hukuku gereği şu 5 maaş yalanını ifşa etmem lazım. Benim tek bir maaşım var. 2 yıldır Borsa İstanbul yönetim kurulu üyesi olarak aldığım huzur hakkının tek bir kuruşuna dokunmadım. Hayra hasenata harcadım. Bu söylenmez biliyorum. Ama bana, aileme demediklerini bırakmadılar. Bir de Manas Üniversitesi var. Malumunuz, bu güzide üniversitenin mütevelli heyet başkanlığını yapıyorum. Bu görev ücretli bir görev değil. Dolayısıyla bu görev karşılığında tek bir kuruş almadım. Eşim de sadece Marmara Üniversitesinden ücret alıyor. THY yönetim kurulu üyeliğinden herhangi bir ücret almıyor. Bunu aylar önce ilan etti ama yine devam ettiler yalana. Şahsıma ve aileme karşı yürütülen ve neredeyse her ay yeni yalanlarla hortlatılan itibarsızlaştırma kampanyası bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Biz bu yola, bu davaya baş koyduk. Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor. Ayrıca şahsıma ve aileme karşı yürütülen ahlaksız kampanyalara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullandığımızı siz dostlarım bilin. Bu konularda, özel alanımıza ilişkin hususlarda konuşmadım. Kamuoyunu meşgul etmek, gayri milli unsurların suni gündemine odun taşımak istemedim. Ama sizler bilin istedim, içimi size dökmek istedim.Hakknızı helal edin.