Hizbullah’tan ‘terör örgütü’ olarak bahseden Fahrettin Altun, daha sonra paylaşımı sildi, ‘terör örgütü’ nitelendirmesini kaldırdığı yeni mesajı paylaştı.

Fahrettin Altun, Hizbullah’a ‘terör örgütü’ dedi, sonra sildi

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u eleştirdiği tweetinde Lübnan Hızbullah’ı için ‘terör örgütü’ tanımını kullandı. Altun, daha sonra paylaşımını sildi, yeniden attığı mesajda söz konusu tanımı kullanmadı.

Altun, dün paylaştığı mesajında, Macron’un bir gazeteciyi azarlamasına tepki gösterdi.

Lübnan’daki Şii örgüt Hizbullah’tan ‘terör örgütü’ diye bahseden Altun, şunları yazdı:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Lübnan’da Hizbullah terör örgütü ile gerçekleştirdiği görüşmeyi haber yapan Le Figaro muhabiri Georges Malbrunot’ya yönelik saygısızca tepkisinden ve hakaretlerinden derin endişe duyduk.

Bu olay, Fransız polisinin geçtiğimiz aylarda sokak gösterileri sırasında gazetecilere yönelik şiddetiyle birlikte düşünüldüğünde, Fransa’nın gazeteciler için giderek daha tehlikeli bir yer hâline geldiği ortadadır.

Sayın Macron kendisinin eleştirilmediği, gerçeklerden kopuk bir dünya hayal ediyor; gazetecilerin, kendisinin keyfini kaçıran haberler yapmadığı bir düzen istiyor; sırf kendisi çok arzuladığı için Libya’da bir savaş suçlusunun galip gelmesine tamah ediyor.

fahrettin-altun-hizbullah-a-teror-orgutu-dedi-sonra-sildi-776854-1.

Altun, daha sonra bu mesajlarını silerek yeniden paylaşım yaptı. Altun’un yeni paylaşımında Hizbullah’a ‘terör örgütü’ denilmedi.

Öte yandan Altun’a, Fransa eleştirisine karşılık Türkiye’de gazetecilerin durumuna dair çok fazla sayıda mesajla tepki gösterildi.