CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan “Sözde Cumhurbaşkanı” diye bahsetti, AKP’liler ise saatler sonra tepki göstermeye başladı. Tepkilerin ilk işaretini Fahrettin Altun verdi.

Fahrettin Altun işareti verdi, AKP’liler ‘tepki’ sırasına girdi: Kılıçdaroğlu özür dilesin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Sözde Cumhurbaşkanı” diye bahsetmesi AKP’lilerin tepkisini çekti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından 6 saat sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un attığı tweet ardından AKP'li isimler de art arda tepki mesajları paylaştı.

Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bugün yaptığı açıklamada, “Ülkenin sözde cumhurbaşkanı bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip, ‘ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayın, okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün” demişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ‘sözde cumhurbaşkanı’ ifadesine ‘Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir’ diye yanıt verdi.

Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' demek her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Yalan, iftira ve hakaret siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Altun’un bu mesajı ardından da AKP’li isimler art arda tepki mesajları paylaşmaya başladı.

O mesajlardan bazıları şöyle: