Katıldığı bir çalıştayda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ucu kendisine ve yandaşlara dokunacak ifadeler kullandı, “Milletin gerçeğini yok sayarak, ona yalan içerikler boca ederek ona hizmet edemezsiniz” dedi.

Fahrettin Altun: Millete yalan içerikler boca ederek ona hizmet edemezsiniz

"Ulusal Stratejik İletişim Politikası" ve "Dezenformasyonla Mücadele" çalıştaylarının ortak açılış toplantısında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kendi yandaşlarını ve medyalarını görmezden gelerek, “Milletin gerçeğini yok sayarak, ona yalan içerikler boca ederek ona hizmet edemezsiniz” dedi.

Konuşmasında Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmadan bahseden Altun, “Türkiye yalan habere muhatap olma noktasında dünyadaki birinci ülke olarak tespit edilmiştir” dedi. Altun şöyle devam etti: “Bu rapora göre 100 haberden 50'si yalan. Türkiye'yi muhatap alan, Türkiye'de üretilen haberlerin yarısı yalan. Buna mukabil İngiltere'de 100 haberden 15'i yalan, Fransa'da 12'si yalan, Almanya'da 9'u yalan. Bu noktada baktığımızda bu küresel dezenformasyon problemini Türkiye'nin en fazla yaşayan ülke olduğunu görüyoruz. Çünkü Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin milleti lehine, ulusal çıkarları lehine yaşanan bu dönüşüm durdurulmak istenen bir dönüşüm. Türkiye'nin elde ettiği kazanımların ortadan kaldırılması için çok yoğun bir uluslararası aktörler ittifakı var ve bunların da en temel araçları dezenformasyon siyaseti.”

Konuşmasının devamında Gezi Direnişi sırasında yalan haberlerin dolaşıma sokulduğunu söyleyerek insanların bunlara inandığını iddia eden Altun, “O dönemden itibaren kendisini sosyo-politik bir varlık olarak ifşa etmekte hiçbir sorun görmeyen gayrimilli bir muhalefet anlayışı ne yazık ki bu türden dezenformatif, manipülatif ve yalan içeriklere dayanarak 'siyaset yapmaya' başladı. Siyaset toplumu yalan içerikler bombardımanına tabi tutarak yapılmaz, siyaset sahici bir şeydir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli olarak vurguladığı üzere siyaset millete hizmet işidir, dolayısıyla milletin gerçeğini yok sayarak, ona yalan içerikler boca ederek ona hizmet edemezsiniz. Bu gayrimilli tutumun biz uluslararası dezenformasyon bombardımanıyla iş birliği halinde Türkiye'de siyaset alanını zehirlediğini gördük, görmeye devam ediyoruz. Türkiye'de devletimize, ulusal güvenliğimize zarar veren önemli unsurlardan bir tanesidir. Bunun önüne geçmek bir milli vazifedir” dedi.