Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son iki haftada Ordu, Adana ve Samsun'da yüzde yüz vaka artışı yaşandığını söyledi. "Hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında" dedi.

Fahrettin Koca 3 il için uyardı: Yüzde yüz vaka artışı var

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son iki haftada Ordu, Adana ve Samsun'da yüzde yüz vaka artışı yaşandığına dikkati çekti.

İl Sağlık Müdürleri ile yaptığı toplantının ardından bilgilendirmede bulunan Koca, bazı iller için uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında" ifadesini kullanan Koca, "Salgınla mücadelede fedakarlık sınavımız devam ediyor" dedi.

İZMİR VE KONYA'DA DA YÜZDE 50 VAKA ARTIŞI

Koca ayrıca, İzmir ve Konya'da da yüzde 50 vaka artışı yaşandığını bildirdi.

Koca'nın açıklamasının tamamı şöyle:

"İZMİR, ADANA, SAMSUN, BURSA, ORDU, GAZİANTEP ve KONYA İl Sağlık Müdürlerimizle online görüşmemizi tekrarladık. Bu illerimizde salgının seyrini yakından takip ediyoruz. Son iki haftada İZMİR ve KONYA’DA %50 vaka artışı, ADANA, SAMSUN ve ORDU’DA %100 vaka artışı var. Başta İZMİR, ADANA ve SAMSUN olmak üzere bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında. Salgınla mücadelede fedakarlık sınavımız devam ediyor."