Yapılan hatalı veri girişi nedeniyle ekside gözüken aktif vaka sayısıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, 14 Nisan’da hata yapıldığını ve problemin çözüldüğünü söyledi. Koca özür dilemek yerine, “Covid-19’la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca’dan ‘eksi vaka sayısı’ ile ilgili açıklama: 14 Nisan’dan beri hatalı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, -4776 olarak gözüken aktif vaka sayısıyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Hatanın 14 Nisan’da yapıldığını ve aktif vaka sayısının matematiksel olarak mümkün olmayacak eksiye düştüğünü belirten Koca, problemin çözüldüğünü kaydetti.

Aktif vaka sayısını 17 bin 259 olarak düzelten Koca ayrıca, özür dilemek yerine bu skandal hata üzerinden Sağlık Bakanlığı’nı eleştirenleri hedef aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisan’dan beri yaşanan senkronizasyon hatası, AKTİF VAKA SAYISININ matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edilmiştir. Problem çözülmüştür. Toplam aktif vaka sayısı 17.259 dur.

İyileşen sayıları, yeni vakaların üzerinde. Aktif vaka sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Durumu daha "ağır" ve Covid-19’la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz.”