Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sorunu yaşayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gastroenterit enfeksiyonu geçirdiğini açıkladı. Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Koca, "En kısa zamanda programlarına devam edecekler" dedi.

Fahrettin Koca, Erdoğan’ın rahatsızlığını açıkladı
Fotoğraf: AA

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Konya’da katıldığı açılış töreninde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. 

Erdoğan'ın 'Gastroenterit enfeksiyonu' geçirdiğini kaydeden Koca, enfeksiyonun etkisinin azaldığını ve Erdoğan'ın sağlık durmunun iyi olduğunu söyledi.

Koca, özetle şöyle konuştu: Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var. Sağlığı ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. Sağlık durumu gayet iyi. Geçirmiş olduğu Gastroenterit enfeksiyonun etkisi azalmış durumda. En kısa zamanda programlarına devam edecekler."

CANLI YAYINDA RAHATSIZLANMIŞTI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün (25 Nisan) katıldığı Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak canlı yayınında rahatsızlanmış, bir süre ara verilen yayının ardından konuşan Erdoğan, "Üzerinize afiyet midemi üşütmüşüm" demişti. Erdoğan'ın açıklamasının ardından yayın sona ermişti. 

Erdoğan'ın katılacağı programlar da iptal edilmişti.

GASTROENTERİT NEDİR?Gastroenterit, Wikipedia’da şöyle tanımlanıyor:

"Gastroenterit veya mide-bağırsak iltihabı, mide ve ince bağırsak’ı içeren mide bağırsak kanalının iltihabı ile karakterize olan ve ishal, kusma, karın ağrısı ile krampa sebep olan bir tıbbi durumdur. Mide iltihabından gastro, mide mikrobu ve mide virüsü olarak da bahsedilmiştir. Grip ile ilgisi olmamasına rağmen mide gribi ve gastrik grip olarak da adlandırılmıştır.

Küresel olarak, çocuklardaki çoğu vaka, rota virüs’ten kaynaklanır. Yetişkinlerde, noro virüs ve kampilobakter daha yaygındır. Diğer bakteriler (ya da onların toksinleri) ve parazitler de daha az görülen sebepler arasındadır. Bulaşma, uygun olmayan bir şekilde hazırlanmış yiyecek ya da kirli su tüketimi veya bulaşıcı hastalık taşıyan bireylerle yakın temas nedeniyle gerçekleşebilir."