Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,"Türkiye’nin aşı sorunu halloldu, bu iş bitti diyebilir misiniz?" sorusuna "Bu iş bitmiştir. Sorun çözülmüştür" yanıtını verdi.

Fahrettin Koca: Türkiye’de aşı sorunu bitmiştir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı ile ilgili verdiği sözlere bir yenisini ekledi. Türkiye’nin BioNTech’le imzaladığı 120 milyon doz aşıyla birlikte aşılanma hızının artacağına kaydeden Koca, “Bu iş bitmiştir. Sorun çözülmüştür” dedi. Koca, Haziran’da 20 yaş üstü herkesin aşılanacağı sözünü verdi.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan Bakan Koca, 30 milyon aşının 30 milyon kişiye yapılacağını belirterek, “BioNTech’in birinci dozu, yüzde 78 oranında bir koruma sağlıyor. O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Böylece yaza daha güvenli girmiş olacağız. Aşı problemimiz kalmadı” dedi.

‘HAZİRAN’DA 20 YAŞ ÜSTÜ HERKES AŞILANACAK’

İkinci dozun ikinci parti aşılarla geleceğini söyleyen Koca, “Yani birinci dozu yaptırmış olanlar, temmuz ayında ikinci dozu yaptırmış olacaklar. Haziran’da 20 yaş üstü herkes aşılanacak” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar Türkiye’de uygulanan aşılarda, aşıların ikinci dozu yedeklenip tutuluyordu. Belli bir sürenin ardından yedeklenen aşılar uygulanıyordu. Haberde Mayıs sonu/haziran başı itibarıyla gelecek olan 30 milyon aşı için böyle bir uygulama yapılmayacağı belirtildi.