Koronavirüs verilerene göre 15 Ağustos’dan bu yana günlük can kaybının 150’nin altına düşmediğini hatırlatan CHP'li Akkuş İlgezdi, "Bakan, ‘Endişe etmeyin’ derken ortalama 202 kişinin öldüğün unutuyor" dedi.

Fahrettin Koca'ya tepki: "Endişe etmeyin derken günde ortalama 202 kişinin öldüğün unutuyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, açıklanan günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) verilerine göre 15 Ağustos’dan bu yana günlük can kaybının 150’nin altına hiç düşmediğini hatırlattı. İlgezdi, "15 Ağustostan beri günlük ortalama 202 yurttaşımızı yitiriyoruz. Her kayıp çok önemlidir. Sayın Bakan ‘Endişe etmeyin, hastalık eskisi kadar güçlü değil’ derken günde ortalama 202 kişinin öldüğünü unutuyor galiba. Yurttaşımızın ölümüne sebep olanlar bu politikayı tercih edenlerdir" dedi.

İlgezdi, koronavirüse bağlı ölümlere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgına ilişkin 'Endişe etmeyin' ifadelerini ve iktidar politikalarını eleştiren İlgezdi, şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığı önleyebileceği ölümleri sadece seyretmektedir. Hem böyle ölümlere izin verdiği için, hem de bu ilaçların Türkiye’ye getirilip insanlara ulaştırılmadığı için hastaların vebali Sağlık Bakanlığının üzerindedir.

15 Ağustostan beri günlük ortalama 202 yurttaşımızı yitiriyoruz. Her kayıp çok önemlidir. Sayın Bakan ‘Endişe etmeyin, hastalık eskisi kadar güçlü değil’ derken günde ortalama 202 kişinin öldüğünü unutuyor galiba. Yurttaşımızın ölümüne sebep olanlar bu politikayı tercih edenlerdir.

fahrettin-koca-ya-tepki-endise-etmeyin-derken-gunde-ortalama-202-kisinin-oldugun-unutuyor-974856-1.
Gamze Akkuş İlgezdi

'TÜM ÖLÜMLERİN EN AZ YÜZDE 14’Ü COVID KAYNAKLI'

2020 ölüm verilerini açıklamaktan aciz bir iktidarla karşı karşıyayız. 2019 ölüm verileri baz alındığında. Yani 2019 kadar ölüm olduğu düşünüldüğünde, 2021 yılında covid ölümlerin tüm ölümlere oranı yüzde 14 oluyor. Geçen yıl toplam ölümlerin en az yüzde 14’ü covid nedeniyle gerçekleşmiş olduğu anlamına geliyor. Bu ne kadar acı bir istatistik. Gerçek sayılarda ise durum çok daha vahim. Sağlık Bakanlığının seyrettiği tablo işte bu.

'HIZLI TESTLER NEDEN KULLANILMIYOR?'

Hızlı test konusunda Bilim Kurulu'nun tavsiyesine rağmen bir çalışma yapılmamıştır. Almanya için en güvenilir hızlı testleri biz veriyoruz diye övünen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya açıkça soruyorum. Hızlı testler neden bizim ülkemiz, bizim vatandaşlarımız için kullanılmıyor? Sizin gözünüzde Almanya vatandaşları bizim vatandaşlarımızdan daha mı değerli? Bilim Kurulu da kullanılmalı tavsiyesini vermiş. Neden bu tavsiyeye uymuyorsunuz? Yoksa bilim kurulunu bir paravan olarak kullanıp istediğiniz kararları alıp, onları bu kararların onaylatıcısı olarak mı konumlandırıyorsunuz? Sahte başarı vurguları ile bu süreci yönetemezsiniz. Ölümlerin sebebi alınmayan önlemler, bilimsellikten uzak yapılan çalışmalardır. Ve tüm Covid ölümlerinin sebebi Bakanlık ve iktidardır.”

ANKA