CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın paylaştığı grafiğe göre, halk, ekonomi konusunda gelecekten umutsuz. Aileler, “Gelecek 12 ayda, maddi durumum bugünden iyi olacak” diyemiyor. Öztrak, “Yoksullaşma giderek kemikleşiyor” tespitinde bulundu.

Faik Öztrak paylaştı: Hükümete güvensizliği kanıtlayan ekonomi tablosu

CHP Tekirdağ Milletvekili, Parti Sözcüsü ve Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Twitter hesabından AKP iktidarına ekonomik gidişatla ilgili eleştiriler yönelterek dikkat çekici veriler paylaştı.

“Ülkemiz derin bir yoksullaşma içinde” diyen Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) rakamlarının bile artık bu gerçeği saklayamadığını vurguladı.

Öztrak, ailelerin, “Geçen seneye göre, maddi durumum daha kötü” diye ‘feryat ettiğini’ belirerek, “Milletimizin maddi durumu hızla dibe çakılıyor. Mevcut serilerde şimdilik en kötü noktadayız” dedi.

TÜİK ve Ekonomik Güven Endeksi’nin verilerine göre, halkın gelecek döneme dair umudunun kalmadığını da kaydeden CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“İşin daha da kötüsü; ailelerin önümüzdeki günlere dair umudu da kalmamış. Aileler "gelecek 12 ayda, maddi durumum bugünden iyi olacak" diyemiyor. Yoksullaşma giderek kemikleşiyor. Erdoğan'ın 19 yıldır hazırlığını yaptığını söylediği politikaların, ülkeyi getirdiği yer burası.”