CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, AKP iktidarının uyuşturucuya yönelik politikalarını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almasına tepki gösterdi. Öztrak, “Atama Bakan, silahlı güvenlik bürokrasisinin başındakilerden medet umup tehditler savuruyor. Bu, sarayın talimatıyla seçilmişleri bürokratik vesayet altına alma girişimidir. Bize sökmez. Korkutamazsınız” açıklamasını yaptı.

Faik Öztrak'tan, Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Soylu'ya tepki: Bize sökmez, korkutamazsınız
Fotoğraf: ANKA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, uyuşturucu baronları ve çeteleri hakkında sosyal medya hesabından paylaştığı videonun ardından paylaşım yaparak Kılıçdaroğlu'nu hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

Öztrak, sosyal medya paylaşımında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Akşam Genel Başkanımız anaların babaların derdini anlatıyor. Atama Bakan, silahlı güvenlik bürokrasisinin başındakilerden medet umup tehditler savuruyor. Bu, sarayın talimatıyla seçilmişleri bürokratik vesayet altına alma girişimidir. Bize sökmez. Korkutamazsınız.”

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, dün yayınladığı video mesajda, "Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, yayınladığı video mesajda, Türkiye'deki uyuşturucu ve özellikle metamfetamin tehlikesinin boyutlarına değinen ve iktidarın ekonomik başarısızlıklarına karşı her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumduğunu ve uyuşturucu paralarının cari açık için kullanıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı.

Sosyal medya hesabından yayınladığı video mesaj ile Kılıçdaroğlu’nu gündem değiştirmeye çalışmakla suçlayan Soylu, suç duyurusunda bulunacaklarını ve konuya ilişkin tazminat davası da açacaklarını bildirerek, Kılıçdaroğlu’nu açıklamalarını kanıtlamaya çağırmıştı.

Soylu, "Yakanı bırakmayacağız. İftiralarını yanına bırakmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

(ANKA)