CHP'li Faik Öztrak 'Saray'a giden CHP'li' iddiasına ve Muharrem İnce'nin açıklamalarına yanıt verdi. Öztrak, İnce'nin açıklamalarına "CHP ruhunu içine sindiremeyenler CHP'de çete arama gafletine düşebilir. Çete arıyorsanız Saray'a bakacaksınız" yanıtını verdi

Faik Öztrak'tan Muharrem İnce'ye 'çete' yanıtı: 'Çete arıyorsanız Saray'a bakacaksınız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, 'Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li' iddiasına ve Muharrem İnce'nin açıklamalarına yanıt verdi.

"Erdoğan'ın genel başkanımıza çek git diyecek kadar gözü döndü. Neden böyle diyor? Çünkü Türkiye’de saray rejiminin önündeki en büyük engel partimiz ve genel başkanımızdır" diyen Öztrak, "Son günlerde bir kumpas senaryosu ortaya kondu. Saray mızıkçılığa devam ediyor. Bu senaryonun Saray'da yazıldığını görmek için Saray medyasına bakmak yeterli" ifadelerini kullandı.

Öztrak, 'Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li' iddiasına ilişkin, "Bu CHP'ye düzenlenmiş bir kumpastır. Bu kumpas ona buna değil CHP'ye karşı düzenlenmiştir" dedi.

İNCE'YE ÇETE YANITI

Muharrem İnce Yalova'da düzenlediği basın toplantısında "CHP içindeki çete kim?" sorusuna "Aynı teknede yazın tatil yapmışlardır. Onlar kendilerini bilirler" yanıtını vermişti. Öztrak, Muharrem İnce'nin 'çete' açıklamasına, "Artık herkes çok dikkatli olmalı, kimse kendine siyasi rant devşirme fırsatçılığına girmemelidir. Kimse unutmasın CHP'nin ruhunda Kuva-i Milliye vardır. CHP ruhunu içine sindiremeyenler CHP'de çete arama gafletine düşebilir. CHP'de çete arayanlar her zaman karşılarında Kuvai Milliye ruhunu bulmuşlardır. Çete arıyorsanız Saray'a bakacaksınız. Bu kumpasa en güzel cevabı milletimiz sandıkta verecektir" ifadelerini kullandı.

"BU KUMPASIN İKİ AMACI VARDIR"

Öztrak şöyle devam etti: "Senaryosu Saray'da yazılmış bu kumpasın hedefi açıktır. CHP'ye karşı tezgahlanmıştır. Sayın Genel Başkanımızın sözlerinin haklılığı ortaya çıkmıştır. Bu olaydan ibret alınacak ciddi dersler vardır. Herkes kendine şu soruyu sormalıdır; 'Bu kumpas kimin değirmenine su taşımaktadır?' Kim CHP Genel Başkanı'na çek git diyorsa bu kumpas ona yaramıştır. Bu kumpasın iki amacı vardır, biri milletin iş, aş sorununu gizlemek, diğeri CHP'ye itibar suikastı yapmaktır.

SORU - CEVAP

Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öztrak'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

(Muharrem İnce'nin açıklamaları) Muharrem İnce'yle iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden 3 gün dahi geçmedi. Hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık. Hiçbir arkadaşımızın savunmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. 3 günün 2 gününde seminerdeydik, bugün de gerekli açıklamaları yapıyoruz.

(Kılıçdaroğlu ile İnce görüşmesi olur mu?) Bu konular MYK'da gündeme gelmedi.

(Teknede tatil yapan isimler) Bu konuyla ilgili zan altında kalan arkadaşlar gerekli cevabı veriyorlar.

(Talat Atilla'nın açıklamaları) Talat Atilla bu kumpasın bir unsuru. O çerçevede konuşmalarını sürdürüyor. Çeteyle ilgili gerekenleri ben konuşmamda söylediğimi düşünüyorum.

(İnce için disiplin süreci) Bu haberi yayan bu kumpasın parçası. Ne olacak ne bitecek, dikkatle takip ediyoruz. Buna da cevap veriyoruz. Bir disiplin sürecinin başlatılma konusunun MYK gündeminde olmadığını söyledim.