Kadınlar her gün erkekler tarafından öldürülürken Yargıtay skandal bir karara imza attı. Evi terk eden Ö.Ç. ile şiddet faili B.E.’nin eşit kusurda olduğu belirtildi.

Fail ile mağdur eşitmiş!

HABER MERKEZİ

Yargı, kadına yönelik erkek şiddetine kayıtsız kalmaya devam ediyor. Yargıtay Genel Hukuk Kurulu skandal bir karara imza attı. Temyiz başvurusu üzerine boşanma davası dosyasını inceleyen Kurul, evi terk eden kadın ile şiddet faili erkeği eşit kusurlu buldu. Ankara’da yaşayan B.E. adlı erkek, 2013’te evli olduğu Ö.Ç.’ye evi defalarca terk ettiği, bu süre zarfında hem kendisinin hem de çocuklarının mağdur edildiğini iddia ederek boşanma davası açtı. Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Ö.Ç. ise fiziksel, duygusal ve ekonomik şiddete maruz bırakıldığı belirterek manevi tazminat talebinde bulundu. Ankara Batı 3’üncü Aile Mahkemesi ise şiddet faili erkek B.E. ile kadını eşit kusurlu buldu.


ERKEK ŞİDDETİ SÜRÜYOR

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden cesaret alan erkeklerin, kadınlara yönelik saldırıları sürüyor. İktidarın uzun süredir hedef aldığı sözleşmeden çıktı, Niğde’de Sibel Yüzer, boşanma aşamasında olduğu Mehmet Yüzer tarafından vuruldu. Mehmet Yüzer, kendisinden kaçarak bir marketin içine sığına Sibel Yüzer’e ateş ettikten sonra kaçtı. Sibel Yüzer, ağır yaralandı. Bursa’da ise Fahri T. isimli erkek tarafından silahla tehdit edilen ve üzerine kapı kilitlenen Leyla K. ile 3 yaşındaki oğlu kurtarıldı. Failin yakalanamadığı bildirildi.

Antalya’da çocuklarına ve kendisine sistematik şiddet uygulayan Ramazan İpek isimli erkeği öldürdüğü için tutuklu yargılanan Melek İpek’in 112 Acil Çağrı Merkezi ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. İpek’in telefondaki görevliye, “Kocamı vurdum, çabuk yetişin” dediği öğrenildi.

DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

Cumhuriyet savcısının ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanmasını istediği iddianamede, İpek’in 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi. İpek, yarın Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2. kez hâkim karşısına çıkacak.