Fakıbaba, ilk tehdit edilen vekil değil
Akşener, Fakıbaba’ya rozet takmıştı. (Fotoğraf: AA)

Hüseyin ŞİMŞEK

Urfa Milletvekili Eşref Fakıbaba’nın partisinden ve milletvekilliğinden istifa kararının ardından yeniden “AKP içi tehdit” iddiaları atıldı. Fakıbaba, tıpkı daha önce AKP’den istifa eden isimler gibi tehdit edildiğini açıkladı.

Fakıbaba, AKP içerisinden isimler tarafından tehdit edildiğini açıklayan ilk isim olmadı. Yıllardır AKP’den ayrıldığını açıklayan isimler, daha sonrasında parti içerisinden bazı kişiler tarafından tehdit edildiğini bildirdi. Ailesi üzerinden tehdit edildiğini açıklayanlar bile oldu. 2017 yılında Erdoğan tarafından istifası istenen AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bir süre bu talebe direndi. Baskılara dayanamayan Uğur, daha sonrası gözyaşları içerisinde yaptığı açıklamada, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

500 bin TL’lik rüşvet iddialarının ortaya atıldığı Serik Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Enver Aputkan da 2020 yılında bir tehdit açıklamasında bulundu. Aputkan, Erdoğan’ın arkadaşı Nuri Albayrak’ın holdingine bağlı Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin yetkililerinin telefonla arayarak, kendisini ‘tehdit ettiğini’ açıkladı. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de benzer açıklamalarda bulunarak AKP içi tehdit olaylarına değindi. Ergin, geçen sene yaptığı bir açıklamada, AKP’den ayrılanların tek tek arandığını ve “Senin için hayırlı olmayabilir. Tekrar gel” sözleriyle baskı altına alındığını söyledi.