İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinin HDP'ye karşı tutumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede "Meral Akşener ve İYİ Parti hiçbir zaman ayrım yapmayan bir parti olduğu şeklinde gördüm. Kürtlere karşı herhangi bir tutum olsaydı Ahmet Eşref Fakıbaba İYİ Parti'de olmazdı" ifadelerini kullandı.

Fakıbaba: Kürtlere karşı bir tutum olsa İYİ Parti'de olmazdım

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinin 'Kürtlerin sorunlarını çözebilecek partilerin başında geldiğini' ifade ederek "Bu ülkeyi yönetebilecek kapasitede bir parti olduğumuzu ispat edeceğiz" dedi.

Fakıbaba, Karar TV'nin konuğu oldu. Burada değerlendirmelerde bulunan Fakıbaba, 'HDP'ye yönelik İYİ Parti adımı insanları rahatsız eder mi?' sorusunu yanıtladı.

İYİ Parti'de Kürtlere yönelik bir tutum olmadığını öne süren Fakıbaba, "Kürtlerin, Türklerin ve Alevilerin de sorunları vardır. Bu sorunları çözecek olan demokrasiye inanan partilerin bir zaferi olacaktır. İYİ Parti bu konuda en önemli aktörlerin başında gelmektedir. Bu konuda Meral Akşener ve İYİ Parti hiçbir zaman ayrım yapmayan bir parti olduğu şeklinde gördüm. Kürtlere karşı bir herhangi bir tutum olsaydı Ahmet Eşref Fakıbaba İYİ Parti'de olmazdı" diye konuştu.

"İMAMOĞLU ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASİ AKTÖRDÜR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak kararının ardından Saraçhane'ye yapılan çağrıya da değinen Fakıbaba, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in birleştirici bir role sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu kararı hükümetin lehinde olarak düşünen arkadaşlar var ise İstanbul seçimlerini kaybettiklerindeki pozisyona düşeceklerinin farkında değiller. Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin çok önemli bir siyasi aktörüdür. Saraçhane meselesi değerli. Meral Hanım'ın anında oraya hareket etmesi, Ekrem Bey'i adaletsizlikle karşı karşıya kaldığı durumda yalnız bırakmaması kadar insani bir görev olamaz. Hükümet altılı masayı dağıtmak için basit siyasi hamleler yapıyor. Hükümet altılı masaya nifak sokmak için basit siyasi hamleler yapıyor. Altılı masa seçimin önemli olduğunu çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

Fakıbaba şunları kaydetti:

"Bütün soruların anahtar kelimeleri şunlar; ekonomi, hukuk, adalet, demokrasi, bağımsız yargı, kuvvetler ayrılığı, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, yozlaşma, israf, gelirin eşit bir şekilde vatandaşlara dağıtılamaması. Bütün anahtar kelimeler bunlardır. Bunlara baktığınızda 2023'ü görmek çok büyük bir kehanet değil. 2023'ün AK Parti açısından çok zor geçeceğine ve seçimlerin muhalefetin lehine sonuçlanacağına yürekten inanan biriyim.

Kurumsallaşamama olayı var. Avrupa'da hangi iktidar gelirse gelsin yönetimde çok büyük değişimler olmuyor ve aldığı yerden devam ediyor. 'Biz nerede hata yapıyoruz?' diye sorup bu hataları düzeltmeleri lazım. Sağlık sisteminde devrim niteliğinde işlere imza attık. Sona doğru yeni hamleler yapamadık. Planlamayı iyi yapmak gerekiyor. Vatandaşlar muayene olması için randevu alma durumuyla uğraşıyor. Bir bakan hata yapabilir, düzeltilmesi lazım. İnsanlar mutlu değil. Sağlıkta mutlu değil, eğitimde mutlu değil.

Urfalı hemşerilerimin beni sevdiğini ve bana güvendiğine inanıyorum. Çok sayıda vekil çıkaracağımıza inanıyorum. Halk kararını verecektir. Urfa'da da çok sayıda milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Meral Akşener, demokrat bir lider. Partiler bir araçtır. İYİ Parti'de yozlaşma gördüğümde ve anlattığımda, kabul görmediğimde, kibir gördüğümde İYİ Parti'yi ilk terk edecek kişi Ahmet Eşref Fakıbaba'dır. Açık ve net. Ben şunu görüyorum ki; çok mükemmel bir liderimiz var. Halkı dinliyoruz, elimizdeki verileri başkanımıza iletiyoruz. İYİ Parti'de oturmuş bir yapısallık var. Bizim için makam ve mevki önemli değil. Önemli olan halkın problemlerini çözebilecek projelerin önüne geçilmemesidir. Bütün umudum bu"