Haftalık mizah dergisi Uykusuz, asgari ücretli, memur ve emekliye verilecek ücrete 'sadaka' muamelesi yaparak "Asgari ücretliye, memura, emekliye ne verilse haklarıdır; fakir fukaraya vermek bereket getirir" açıklamasında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kapağına taşıdı.

'Fakir fukaraya vermek bereket getirir' diyen Nebati, Uykusuz'un kapağında

Haftalık mizah ve karikatür dergisi Uykusuz, asgari ücretle çalışanlarıü emekli ve memuru 'fakir fukara' olarak nitelendiren ve bu kesimlere yapılacak zamma 'sadaka' muamelesi yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kapağına taşıdı.

Derginin kapağında Nebati'nin "Asgari ücretliye, memura, emekliye ne verilse haklarıdır; fakir fukaraya vermek bereket getirir" diyen Nebati, sözlerinin devamında yaşanan yoksulluğu itiraf etti: "Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" ifadelerine yer verildi.

Kapakta, bankamatikten para çeken bir kişinin arkasından Nebati'nin "Kartını unuttun lan fakir" dediği görülüyor.

İşte derginin bu haftaki kapağı:

NEBATİ NE DEMİŞTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Nasıl Bir Ekonomi' gazetesinden Vahap Munyar, Hakan Güldağ ve Servet Yıldırım'a konuşmuş, itiraf niteliğinde açıklamalarda bulunmuştu.

“Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır” diyen Nebati, sözlerinin devamında hem bu kesimlerin yoksulluğunu kabul ederek hem de yurttaşın hakkına ‘sadaka’ muamelesi yaparak, “Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” demişti.