'Falcao için Valencia devreye girdi' iddiası

Galatasaray'da adeta yılan hikayesine dönen Radamel Falcao transferiyle ilgili son derece hareketli saatler yaşanıyor. Fransa ve Kolombiya basını, dünyaca ünlü futbolcunun Monaco kulübüyle ciddi bir gerilim yaşadığını yazarken İspanyol medyasının aktardığına göre Valencia'nın Falcao'yu transfer etmek için devreye girdiği iddia edildi. Jardim ise yaptığı açıklamada, Falcao'nu sakat olduğu için kadroda olmadığını ifade etti.

Fransızların dünyaca ünlü spor gazetesi L'Equipe, "Falcao-Petrov hattı geriliyor" başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberde Monaco Başkan Yardımcısı Oleg Petrov'un iki gün evvel basın mensuplarına yaptığı açıklamada sarf ettiği "Falcao, kontratına saygı duymak zorunda" şeklindeki sözünün 33 yaşındaki golcü oyuncuyu sinirlendirdiğini yazdı.

Fanatik'in aktardığı haberde Kolombiyalı santrforun bu gelişme üzerine hem Monaco yönetimi hem de hocası Leonardo Jardim'e takımdan ayrılma isteğini bir kez daha ilettiği ifade edildi.

Falcao'nun elindeki büyük koz

Marca gazetesinin Kolombiya edisyonu da söz konusu transferle ilgili olarak gündeme bomba gibi düşen bir başka iddia ortaya attı. Gazete, Falcao'nun elinde Monaco kulübünün Galatasaray'a gitmesine izin veren bir belge bulunduğunu öne sürerken yıldız futbolcu ve yakınlarının bu kozu kullanmadan sorunun çözülmesini istediğini ifade etti.

Valencia devrede iddiası

AS gazetesi ise bugün okuyucularıyla paylaştığı haberinde Rodrigo Moreno'yu Atletico Madrid'e göndermesi beklenen Valencia'nın golcü oyuncudan doğacak boşluğu Kolombiyalı santrforla doldurmak için kolları sıvadığını yazdı.

Haberde menajeri Jorge Mondes tarafından daha önce de Valencia'ya teklif edilen yıldız ismin Galatasaray'la yürüttüğü görüşmelerin çıkmaza girdiği ifade edildi.

Jardim'den Falcao açıklaması

Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, Kolombiyalı golcü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Falcao oynamıyor çünkü sakat" diyen Jardim, "Ayağında ağrısı var. Kulüple ilgili sorunu var ise araya girmek istemem. Ancak şunu söyleyebilirim ki sakat olduğu için kadroda yok" ifadelerini kullandı.