Futbola hamasetle bakmayan Karadolapspor, ülke sporu için örnek bir profil çiziyor. Kulübün 23 Nisan’da yapacağı şenlikte çocuklara birçok fırsat sunuyor.

Farklı bir futbol mümkün

Eren TUTEL

Ülkede futbol denince akla hamaset ve holiganlık geliyor. Fair play’in ikinci planda olduğu yeşil sahalarda ‘farklı bir yol mümkün’ diyenlerin yönettiği 1. Amatör Lig takımlarından Karadolapspor, 23 Nisan’da düzenleyeceği şenlikle çocuklara birçok fırsat sunuyor ve eğlence imkânı veriyor. Kulübün yöneticileri 23 Nisan için hazırladıkları şenliklerinin gelişim sürecini ve hayata geçişini şu ifadelerle anlatıyor:

SÜRECİN GELİŞİMİ

“Pandemi sürecinde çocuklarımız evlerinde bilgisayar başında uzun zaman geçirdi. Tabii biz 2021 haziran ayında yapılan olağan kongrede seçimle iş başına gelen yönetim olarak pozitif ayrımcılık yaparak kadın yöneticilerimizi daha çok ön plana çıkardık. Kadınların kattığı güçle bir spor kulübünü erkek egemen anlayıştan çıkarıp, eşitlikçi bir yaklaşımı benimsedi. İlk iş olarak çocuklarımız için neler yapabileceğimizi tartıştık ve Karadolapspor kulübü olarak futbol okulu açma kararı aldık. Futbol okulunu açtığımız da onlar ile başlayan kayıtlarımız şimdiden iki yüzün üzerinde kız ve erkek çocuğumuza ders veriyoruz. Ayrıca spor akademisi mezunu genç antrenörlerimize de ders veriyoruz. 23 Nisan şenliğini de bu sürecin sonunda doğdu. Tüm yönetimin bu öneriye sahip çıkıp daha da büyütmesi seçim sonrası kurulan Karadolapspor halk meclisinde çocuk şenliği yapılması konusunun genişletilmesi ile alınan karar şimdi vücut buluyor.”

Cumartesi günü saat 13-17 arasında düzenlenecek şenliğin programında; yüz boyama, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma yarışı, halat çekme yarışı, çember parkurları, zeplin zıplama, penaltı yarışması, bondo ile yürüyüş, zumba dans gibi birçok etkinlik bulunuyor. Ayrıca şenliğe katılan her çocuk için ücretsiz kitap ve dergi dağıtımı başta olmak üzere çeşitli hediyeler verilecek.

KARADOLAP’IN TARİHİ

Karadolapspor’un yaptıkları 23 Nisan’la sınırlı değil. Yöneticiler kulübün tarihi ve öncelikleriyle ilgili şu bilgileri veriyor: “Her ne kadar 2009 yılında kurulan bir kulüp gibi görünüyorsa da aslında 1960 ve 1970’lerin ortasında Eyüp’de kurulan fabrikalarda çalışmak üzere memleketlerinden gelenlerin kurduğu Karadolap Mahallesi’nde işçi çocuklarının zaman geçirmek için toplandıkları boş arsa 1974’te Sayayokuşuspor Kulübü’ne dönüştü. Bu serüven şimdi Karadolapspor adıyla devam ediyor. Vizyonumuz, çocuklarımıza spor ahlakıyla büyümüş topluma karşı sorumlu, centilmen ve dürüst bireyler yetiştirmek.

EKONOMİK SORUNLAR

Ülkedeki ekonomik krizin etkileri her alanı etkilemeye devam ediyor. Amatör spor da bundan payını fazlasıyla alıyor. Karadolapspor’un yaşadığı sıkıntıları ise yöneticileri şu şekilde aktarıyor: “Bizleri ayakta tutan şey bağışçılarımız ve il ilçe belediyelerin yardımı. Ancak bu ekonomik koşullarda bunlar da minimum düzeye inmiş durumda. Şuan A takım, U-12, U-14 ve U-18 olmak üzere dört kategoride mücadele veriyoruz. Bu takımlarda fedakârca oynayan çocuklarımız da ayrı bir ekonomik mücadele veriyor. Amatör spor kulüplerine teşvikin daha fazla arttırılması ve kulüplerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler altyapımızda akademisyen hocalarımızla maddi sıkıntıları aşmaya çalışıp kaliteli bir eğitim vermeye çalışsak da bu ekonomik koşullar bizleri çok yoruyor.

‘SINIR KOYAMAZLAR’

Son olarak sahalarda giderek artan ayrımcı dile karşı Karadolapspor gibi örneklerin çoğalması gerektiğinin altını çizen yöneticiler sözlerini şu şekilde noktalıyor: “Özellikle futbol başta olmak üzere tüm branşlardaki sporcularımıza bunun bir oyundan ibaret olduğunu bu oyunun güzelleşmesine sebep olanın da karşı takım ve oyuncuları olduğunu skorun değil karakterli davranışların kazandığı bilinciyle hareket etmeliyiz. Çocuklarımızı bu anlayışı aşılayan sportif direktörümüz Doğan Çetin hocamıza ekibi var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Kendi A takımımızda , futbol okullarımızda ve diğer kategorilerde top koşturan yabancı uyruklu kardeşlerimiz, katmış oldukları zenginlik ile semtimizde bizlerle beraber her türlü zorluğa göğüs geren komşularımız, dostlarımız. Sınırları koyanlar rengimize, dilimize bir sınır koyamıyor. Karadolapspor dünyaya böyle bakıyor.”