Faruk Bildirici, kendisini hedef alan Ahmet Hakan'a verdiği yanıtta, "Köşende yatak reklamı yaptığında Hürriyet’teyken eleştirdim, sonra Reklam Kurulu Hürriyet’e 'örtülü reklam' cezası verdi! Bunu da yazdım ve yine sustun" dedi.

Faruk Bildirici'den Ahmet Hakan'a yanıt: Köşende yatak reklamı yaptığında eleştirdim

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, bugünkü köşe yazısında kendisini hedef alan Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a yanıt verdi. Bildirici, "Sen de şunu yapmadın' demogojisinden hoşlanıyor olabilirsin ama bu eleştirilerime yanıt olamaz. Hürriyet, bugüne kadar başka hangi metinleri gazetecilik gibi yayımladı?" dedi.

Faruk Bildirici, Hürriyet'in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarının yer aldığı sayfayı paylaşarak, "Hürriyet okurları dikkat!" diyen Bildirici, "Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile söyleşi yapılmamış, bir gazeteci imzası da yok. Soru ve yanıtlar aynı kalemden çıkmış" demişti.

faruk-bildirici-den-ahmet-hakan-a-yanit-kosende-yatak-reklami-yaptiginda-elestirdim-798703-1.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün yayımlanan yazısında Faruk Bildirici'ye isim vermeden tepki gösterdi. Hakan, yazısınında şunları söyledi:

"Bir televizyon kanalının haberinin giriş cümlesi şöyle: “Damadın İHA’ları...”

Bizim Hürriyet’te attığımız virgülden bile yüz kırk iki sayfalık medya eleştirisi çıkarıp kendisini ombudsman sananın ses çıkarmayacağı bu pespaye habercilik diline...

Selçuk Bayraktar, şahane bir cevap vermiş: 'Damadın değil milletin.'”

"HÜRRİYET, HANGİ METİNLERİ GAZETECİLİK GİBİ YAYIMLADI"

Bildirici, kendisini hedef alan Ahmet Hakan'a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

"Ahmet Hakan, kısa yazayım da rahat anla bari" diyen Bildirici, "'Sen de şunu yapmadın' demogojisinden hoşlanıyor olabilirsin ama bu eleştirilerime yanıt olamaz. Yanıtla da tartışalım! Örneğin şu soru; Hürriyet, bugüne kadar başka hangi metinleri gazetecilik gibi yayımladı?" ifadelerini kullandı.

"Ahmet Hakan, ne sandığım değil ne söylediğim önemli. Yoksa niye rahatsız olasın?" diyerek açıklamasına devam eden Bildirici, "Köşende yatak reklamı yaptığında Hürriyet’teyken eleştirdim, sonra Reklam Kurulu Hürriyet’e 'örtülü reklam' cezası verdi! Bunu da yazdım ve yine sustun. Yanıtla da tartışalım" dedi.