Faruk Bildirici, Ebubekir Şahin'in kendisine yönelik açıklamalarına, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Bildirici, “RTÜK'ten hukuksuz biçimde beni attırdı ama belli ki hala hırsını alamamış” dedi

Faruk Bildirici’den RTÜK Başkanı Şahin’e: Hala hırsını alamamış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından üst kurul üyesi olan ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in isim vermeden eleştirdiği Faruk Bildirici, sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yaptı.

Şahin’in açıklamalarına yönelik, “RTÜK'te karşı çıktığım zihniyet buydu, hiç bir taviz vermeden mücadele ettim” ifadelerini kullanan Bildirici, “RTÜK'ten hukuksuz biçimde beni attırdı ama belli ki hala hırsını alamamış” dedi.

Bildirici, Şahin’e yönelik açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Bu şahsiyet son günlerde kendini ne de güzel sergiliyor! RTÜK'te karşı çıktığım zihniyet buydu, hiç bir taviz vermeden mücadele ettim. RTÜK'ten hukuksuz biçimde beni attırdı ama belli ki hala hırsını alamamış. Yazık..."

NE OLMUŞTU?

Radyo Başkanı Ebubekir Şahin, kendine ve kuruma yönelik eleştirilerin nedeni olarak isim vermeden Faruk Bildirici'yi göstermişti.

T24’ün aktardığına göre, Şahin, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Özellikle şahsıma ve kurumumuza yönelik acımasız eleştirilerin asıl sebebinin bir siyasi parti kontenjanından seçilen bir üyenin (F. B.) kanun tanımaz, hukuk dışı bozguncu tavırları davranışları sebebiyle RTÜK üyeliğinin düşürülmesi. Ondan sonra belli bir kesimin adeta kan davası güder gibi şahsımı ve RTÜK’ü hedef aldığı aşikâr.”