Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşü uçakta düzenlediği basın toplantısına ilişkin, "Toplu fotoğrafta 19 gazeteci görünüyor ama soru soran 11 kişi" dedi. Bildirici, "Sanırsınız Erdoğan’ın uçağında özel davetli olarak yolculuğa katılmak, turistik bir gezide gözlem ve izlenimlerde bulunmak, orada görünmek yeterli oluyor" eleştirisini yaptı.

Faruk Bildirici: Toplu fotoğrafta 19 gazeteci görünüyor ama soru soran 11 kişi

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşü uçakta düzenlediği basın toplantısı hakkında, "Toplu fotoğrafta 19 gazeteci görünüyor ama soru soran 11 kişi. Sorulmayan, gündeme getirilmeyen onca konu olmasına rağmen merak ettikleri bir konu olmamış" ifadelerini kullandı.

Medya ombdusmanı Faruk Bildirici, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta düzenlediği basın toplantısını yazdı.

"Bir de dikkatimi çekti, toplu fotoğrafta 19 gazeteci görünüyor ama soru soran 11 kişi" diyen Bildirici, "Her birine birer soru hakkı tanınmış. Demek ki, yedi kişi o tek soru hakkını bile kullanmaya gerek görmemiş. Sorulmayan, gündeme getirilmeyen onca konu olmasına rağmen merak ettikleri bir konu olmamış" ifadelerini kullandı.

Bildirici, şöyle devam etti: "Toplu uçak fotoğrafından çıkarabildiğim kadarıyla soru sormayanlardan biri Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz… Diğerleri de Sami Dadağlıoğlu (Akit TV), Mustafa Kartoğlu (Akşam), Serhat İbrahimoğlu (TVNET), Nazif Karaman (Sabah), Ali Adakoğlu (Milat), Ahmet Albayrak (TRT) ve Hasan Basri Yalçın (Sabah)… Sanırsınız Erdoğan’ın uçağında özel davetli olarak yolculuğa katılmak, turistik bir gezide gözlem ve izlenimlerde bulunmak, orada görünmek yeterli oluyor…"

"O UÇAĞIN KURALI BU"

Bildirici, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bir de bu metnin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın kontrol ve düzeltmelerinden sonra dağıtıldığını unutmamak gerek. Her zaman olduğu gibi bu metinden de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakaretamiz bazı ifadelerinin çıkarıldığını, düzeltmeler yapıldığını söyleyebilirim. O uçağın kuralı bu… Kimseler de itiraz edemiyor."