Habertürk yazarı ve programcısı Fatih Altaylı, bugünkü “Sorular, sorular, sorular” başlıklı yazısında İmamoğlu’nun dün yandaş medyaya yönelik eleştirilerini değerlendirdi. Altaylı, “Dün medyaya çattınız. Haksızsınız diyemem. Ama ‘Bunu kafaya takmayın’ diyebilirim.” ifadelerini kaleme aldı. “Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası süreci oldukça iyi götürüyor” diyen Fatih Altaylı, şöyle devam etti: “Hâlâ ve her şeye rağmen sükunetini önemli ölçüde […]

Fatih Altaylı’dan İmamoğlu’na: Dün medyaya çattınız, haksızsınız diyemem

Habertürk yazarı ve programcısı Fatih Altaylı, bugünkü “Sorular, sorular, sorular” başlıklı yazısında İmamoğlu’nun dün yandaş medyaya yönelik eleştirilerini değerlendirdi. Altaylı, “Dün medyaya çattınız. Haksızsınız diyemem. Ama ‘Bunu kafaya takmayın’ diyebilirim.” ifadelerini kaleme aldı.

“Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası süreci oldukça iyi götürüyor” diyen Fatih Altaylı, şöyle devam etti:

“Hâlâ ve her şeye rağmen sükunetini önemli ölçüde koruyor, olumlu tavrını sürdürmeye çalışıyor. Dün bu tavıra gölge düşürme potansiyeline sahip hamle Ankara’dan geldi. Meral Akşener’in gereksiz sert, cepheleştirici açıklaması, İmamoğlu’nun İstanbul’daki tutumuna ve duruşuna zarar verecek türden görünüyor. Özellikle de, seçimin tekrarı söz konusu olursa.”

“DÜN MEDYAYA ÇATTINIZ HAKSIZSINIZ DİYEMEM”

Fatih Altaylı, “Bir tavsiyem de Ekrem Bey’e” diyerek İmamoğlu’nun medya eleştirisine şöyle destek verdi:

“Dün medyaya çattınız. Haksızsınız diyemem. Ama Bunu kafaya takmayın’ diyebilirim. Türkiye’de güçlü lider olabilmek için manşetlerle değil manşetlere rağmen gelebilmek gerekiyor. Güçsüzleştikçe manşetlere ihtiyaç duyar hale geliyorsunuz. O yüzden medyanın tavrını dert etmeyin. Sizin için iyi bile olabilir!”

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Ekrem İmamoğlu, Kartal’daki dünkü açıklamasında Demirören ve Ciner grupları üzerinden yandaş medyayı eleştirmişti.

Ekrem İmamoğlu, şunları söylemişti:

“Bazı iş insanları var. Onların patronluk yaptıkları kanallarda sesimin kısılmasını, babaları adına, bu ülke için çalışmış insanlar adına üzüntüyle izliyorum. Şahenk ailesine ait NTV’yi, Demirören ailesine ait CNN Türk’ü, Ciner ailesine ait Habertürk’ü uyarıyorum. Ailelerinin bu ülkeye yaptıkları katkılara saygı duyduğum için uyarıyorum. Bu mesele İmamoğlu meselesi değildir, bu mesele memleket meselesi… Rakibim adına 10 kişi konuşuyor. Hepsine söz hakkı veriyorlar. Ya kardeşim, benim de cevaplarım var. Bana yer vermiyorlar.”