Gazeteci Fatih Altaylı, kendisi hakkında "Sorumlu davranmayıp araştırmadan manipülasyon peşinde" diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e verdiği yanıtta, "Bizim kitabımız dürüst kitaptır. Biz hakikatten bahsederiz. İsteyen rahatsız olur, isteyen tehdit eder, hiç bunlara pabuç bırakmadım hayatımda" ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı'dan RTÜK Başkanı Şahin'e yanıt: Hiç bunlara pabuç bırakmadım hayatımda

Gazeteci ve televizyon programcısı Fatih Altaylı, kenidisini 'manipülasyon peşinde olmakla' suçlayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yanıt verdi.

Habertürk'teki 'Bire Bir - Deprem Özel' yayınında konuşan Altaylı, "Bazıları demişler ki 'Fatih Altaylı manipülasyon yapıyor.' Buradaki herkes de şahittir ki ben hayatımda hiçbir şeyi manipülasyon yapmadım. Fatih Altaylı manipülasyon yapmaz. İstediğiniz kutsal ne varsa üstüne basıp konuşuruz. Fatih Altaylı hiçbir alanda manipülasyon yapmamıştır, bunu bilin" dedi.

"Bu mesleği bırakırım, manipülasyon yapmam" diyen Altaylı, "Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kimsenin oyuncağı hayatımız boyunca olmadık, olmamaya gayret ettik. Bilmeden sürç-i lisan etmiş her zaman olabiliriz. Yanıltılmış, buna bağlı olarak yanlış bir şey söylemiş olabiliriz. Ama manipülasyon yapmak bizim kitabımızda yazmaz" ifadelerini kullandı.

Altaylı, şunları söyledi: "Bizim kitabımız dürüst kitaptır. Biz hakikatten bahsederiz. İsteyen rahatsız olur, isteyen tehdit eder, hiç bunlara pabuç bırakmadım hayatımda. Herkese iyi geceler. Aklımız, fikrimiz, her şeyimiz deprem bölgesinde."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Fatih Altaylı, 10 ili vuran depremlerin ardından yapmak istedikleri yardım yayınına ilişkin RTÜK'ten talimat geldiğini ve yayını yapmalarına izin verilmediğini açıklamıştı.

Altaylı, şunları söylemişti: "Yardım ve destek programı yapmak istiyorduk. Sanatçılar, sporcular, ülkeden ve yurtdışından. Bilim adamları, iş insanları... Depremdeki bir kısım ihtiyaçları gidermek için bir kampanya yapacaktık. Amacımız konteyner evler alabilmekti. Bir kaç bin tane bile olsa sağlamak için. Ancak son dakikada bize dediler ki, RTÜK'ten gelen bir talimatla, 'Bunu yapmayın' dendi. Ortak bir yayın olacakmış galiba, bilemiyoruz... Uymak zorunda olduğumuz kurallar var ne yazık ki, katılsak da katılmasak da..."

Altaylı'nın açıklamalarına yanıt veren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yardım kampanyası iddialarına ilişkin, "Yardım kampanyalarını engellememiz söz konusu olamaz, bilakis yardım kampanyalarının tamamını desteklemişizdir. Desteklemeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı'yı hedef alan Şahin, "Fatih Altaylı her zamanki gibi sorumlu davranmayıp araştırmadan manipülasyon peşinde" demişti.