Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyebileceklerini söyledi.

Fatih Erbakan: 2'nci tura kalırsa Tayyip Bey'i destekleriz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HaberTürk’te konuk olduğu yayında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterecekleri tavra ilişkin konuştu.

Kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade eden Erbakan, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyebileceklerini söyledi.

‘6’LI MASA’ ELEŞTİRİSİ

Fatih Erbakan, muhalefet partilerinin seçimlerde ortak hareket etmeyi planlamasını eleştirdi. CHP ile AKP’den kopan partilerin bir arada bulunmasını seçmen için bir ‘bariyer’ olarak yorumladı.

Erbakan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"91'deki Refah Partisi'nin MÇP ve İDP'nin yaptığı ittifaktan esinlenmiştik. Seçmen tabanı birbirine yakın olan partilerin bir araya gelmesinden sinerji doğabilir diye çağrıda bulunmuştuk. Hâlâ çağrımız geçerlidir. O dönem yüzde 17 oy alınmıştı. Benzemezlerin bir araya gelmesiyle sinerji doğmuyor. 6'lı masada CHP'nin olması, özellikle AK Parti'den kopan, kopmayı düşünen kararsız seçmen için bir bariyer oluyor. CHP, DSP, HDP ile ittifak yapsa daha sinerjik olabilir.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ' ÜZERİNDEN SAADET VE GELECEK PARTİSİ'NE GÖNDERME

Orada ilkeler önemli. Bizim 6'lı masayla ilgili söylediklerimiz var. Başta İstanbul Sözleşmesi var. CHP, "iktidar olursak İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğiz" diyor. CHP'nin sözcülerinden bir tanesi "5-6 yaşındaki çocukların Kur'an öğrenmesi çağdışılıktır, bunu kabul edemeyiz" demişti. Bir diğer parti sözcüsü "Ayasofya müze olarak kalmalıydı" demişti. Ekonomi ile ilgili problemlerimiz var. Masada oturanlardan birisi Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanıydı. Şimdi sorduğunuzda 'düşük faizle borç bulacağım' diyor. İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili Gelecek Parti'nin de hassasiyeti var. Saadet Partisi de o masanın içinde."