Türkiye siyasetinde 24 saatin çok uzun bir zaman dilimi olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bugün itibarıyla seçimlere tek başına girebileceğimiz gibi aynı zamanda üçüncü bir ittifakın omurgasını oluşturmak üzere de birtakım değerlendirmeler, görüşmeler, müzakereler yapıyoruz” dedi.

Fatih Erbakan’dan ‘üçüncü bir ittifak’ açıklaması: 24 saat çok uzun bir süre

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan ziyaretleri "Siyasette yeni ittifaklar mı kurulacak?" sorusunu gündeme getirirken, Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Ocak ayı İl Başkanları Toplantısı" öncesinde gündeme dair değerlendirmeler yaptı ve soruları yanıtladı.

Partisinin seçimlere tek başına katılıp ‘büyük bir başarıyla çıkabilecek güce ve potansiyele sahip olduğunu’ öne süren Erbakan, bununla birlikte Türkiye siyasetinde 24 saatin ‘çok uzun bir zaman’ olduğunu belirtti.

‘DEREYİ GÖRMEDEN PAÇAYI SIVAMAMAK GEREKLİDİR’

Erbakan, bugünden yapılacak değerlendirmelerin gelecekte çok fazla karşılığının olamayabileceğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabiri caizse 'Dereyi görmeden paçaları sıvamamak' gereklidir. Bugün itibarıyla seçimlere tek başına girebileceğimiz gibi aynı zamanda üçüncü bir ittifakın omurgasını oluşturmak üzere de bir takım değerlendirmeler, görüşmeler, müzakereler yapıyoruz. Bu iki seçenekten birini uygulayabilmemiz mümkündür. Bütün bu değerlendirmelerimizde de en önemli mihenk taşı vatanımızın ve milletimizin selameti ve kurtuluşudur.”

‘YENİDEN GEÇMİŞE DÖNELİM DEMEK DOĞRU DEĞİL’

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erbakan, sistem tartışmalarına ilişkin de konuştu. “Biz bu kadar Anayasa değişikliği yapılıp sistem değiştirildikten sonra 'Yeniden geçmişe dönelim' demeyi çok uygun bulmuyoruz” diyen Erbakan, buna rağmen uygulanmakta olan sistemin mevcut haliyle aksayan taraflarının olduğunu söyledi.