Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı’nın açıklamasının ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini resmi olarak ilan etmesinin ardından Cumhur İttifakı’nın genişlemesine yönelik Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz Yeniden Refah Partisi'yle görüştü.

Fatih Erbakan: Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediler, değerlendireceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini resmen açıklamasının ardından Cumhur İttifakı, genişlemeye yönelik adımlar atmaya başladı.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

BİNALİ YILDIRIM: "ÇOK VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU"

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Seçim takvimi netleştikçe partiler arası görüşme trafiği yoğunlaşmaya başladı. Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret ettik. Önümüzdeki seçimlerle ilgili, karşılıklı görüş alıverişinde bulunduk. Çok verimli bir görüşme oldu. İnşallah birlikte bu seçimlerde yol yürüyelim. Fatih Bey kendi partisiyle değerlendirmelerini yapıp görüşlerini kamuoyuyla paylaşacaklar. Ev sahipliği için teşekkür ediyorum" dedi.

"YETKİLİ KURUMLARIMIZ DEĞERLENDİRECEK"

Fatih Erbakan ise şu açıklamada bulundu:

"Yaklaşan seçimler dolayısıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediklerini ifade ettiler. Yetkili kurumlarımızla değerlendirmeler yapıp istişare edeceğiz."