Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı, Ragıp Zarakolu’nun Evrensel ve Artı Gerçek'te yayımlanan bir köşe yazısına açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı

Fatih Polat, Zarakolu’nun yazısıyla ilgili ifadeye çağrıldı

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı, Ragıp Zarakolu'nun geçtiğimiz günlerde yayımlanan "Makus kaderden kaçış yok" başıklı yazısı üzerine açılan soruşturma nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Konuya ilişkin kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Fatih Polat, “Yazarımız Ragıp Zarakolu’nun Evrensel ile Artı Gerçek’te aynı anda yayımlanan ve darbeyi destekleyen içerikte tek bir cümlesi olmayan yazısı ile ilgili Yazı İşleri Müdürümüz Görkem Kınacı ve ben Emniyet’e ifadeye çağrıldık. Avukatımız ile Perşembe günü gideceğiz” dedi.

Ragıp Zarakolu’nun Evrensel ve Artı Gerçek’te yayınlanan “Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazısı için, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan şikayette bulunmuş, Zarakolu hakkında “Anayasal düzeni hedef aldığı” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.