Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FOX TV Ana Haber sunucusu ve gazeteci Fatih Portakal hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Portakal sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Tekalifi Milliye hatırlatılıp “zor günlerden geçiyoruz” denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de!" diye yazmıştı

Erdoğan'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, FOX TV sunucusu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Ajansı (AA), Erdoğan'ın Portakal hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarında 'yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

FOX TV Ana Haber sunucusu ve gazeteci Fatih Portakal, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tekâlif-i Milliye'ye atıfta bulunarak başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'yla halktan para istemesini eleştirmişti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Portakal, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tekalifi Milliye hatırlatılıp “zor günlerden geçiyoruz” denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef"

***

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Nisan’da 31 şehre giriş çıkışları yasaklayıp, sokağa çıkma kısıtlamasına 65 yaş üstünün yanı sıra 20 yaş altını da eklerken, sözü Ankara ve İstanbul belediyelerinin yardımlaşma kampanyalarını dondurarak başlattığı yardım kampanyasına getirmiş ve CHP liderini hedef almıştı.

Erdoğan şunları söylemişti: “Her ne kadar CHP Genel Başkanı başta olmak üzere kimi kesimler bu kampanyayı itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da, görüldüğü gibi milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir. Hâlbuki (…) mesela Kurtuluş Savaşı başlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tekalif-i Milliye denilen 10 maddelik bir emir yayınlamış (…) bu emirle milletimizin elinde bulunan silahtan cephaneye, giysiden yiyecek, içeceğe, makineden binek hayvanlarına kadar savaşta ihtiyaç duyulan hemen her malzemenin belirli bir oranı talep edilmiştir. (…) Kendi tarihlerini bilmeyenler, bugün devletimizin yürüttüğü yardım kampanyasını dahi sabote etmeye çalışarak milletten ne kadar uzak olduk olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.”