Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının hemen öncesinde, Fatih'te kurulan cuma pazarındaki yoğunluk dikkat çekti. Kalabalık arasında 65 yaş üstü yurttaşlar da göze çarptı

Fatih'te endişe veren kalabalık!

Fatih Fındıkzade'de kurulan cuma pazarı koronavirüs tehdidine karşın alışveriş yapanlarla doldu taştı. Pazarcılar, ürünlerin fazla fazla alındığını belirtirken, pazarda 65 yaş üstü müşterilerinde kalabalığa karışması dikkat çekti.

DHA’nın servis ettiği habere göre, 63 yaşındaki bir kadın, “Alışveriş yaptık biz de hemen eve gidiyoruz. 63 yaşındayım sınırdayım, kızım da sağlıkçı zaten, hemen dönüyoruz” dedi. Bir başka yurttaş Pembe Çetin ise “Kabak, fasülye, soğan, taze soğan, domates aldık. Pazar kalabalık” diye konuştu.

SONRAKİ HAFTA ‘YASAK’ BEKLENTİSİ

Hülya Yılmaz ise "Önümüzdeki hafta sonu da sanırım yasak olacak. Bol bol yeşillik, meyve, sebze aldık. Geçen haftakine göre bir nebze daha fazla aldım" şeklinde konuştu. Pazar alışverişine çıkan 65 yaş üstü bir kadın ise “Yasak diye ben çıkmıyorum, kızım getirdi her şeyimi, şuradan bir şey alıp döneceğim hemen, ben 65 yaşından fazlayım” dedi.

KALABALIK ESKİ GÜNLERİNİ ARATMIYOR!

Pazarcı Erkan Meydan ise “Pazar bugün de dahil son 3-4 gündür eski günlerini aratmıyor. Dün aşırı bir kalabalık vardı. Yaklaşık 2 haftadan beri dün biraz hareket oldu, bugün de bakacağız artık. Yarım kilo alan şimdi 2 kilo alıyor, 1.5 kilo alıyor. Biraz abartıyorlar bence” dedi.

Pazarcı Sami Gün de, fazla ürün alanlar olduğuna dikkat çekerek, “Biz vermiyoruz, gerek yok. Bugüne karnı doysun yarına Allah kerim. Hafta sonuna hazırlık yapanlar var ama ben onlara gülüyorum, gerek yok bence” diye konuştu.