Usta oyuncu Fatma Girik, belediye başkanı olduğu dönemde Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı Tüm-Bel Sen ile memurların lehine bir sözleşmeye imza attı. Bu nedenden yargılanan Girik'in mahkemede söylediği o sözler tarihe not olarak düştü: “Kamu emekçilerinin Sendika, toplu sözleşme ve grev hakkını destekliyorum yine belediye başkanı olsam yine imzalarım" dedi.

Fatma Girik’in yargılandığı davadaki konuşması tekrar gündemde: Yine olsa yine imzalarım

"Kamu emekçileri sendika kuramaz" şeklindeki tartışmaların olduğu bir süreçte Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Fatma Girik, belediye memurlarının üyesi olduğu Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) ile toplu sözleşme imzaladı.

Bu sözleşme nedeniyle hakkında kamu davası açılan Girik 1996 yılında İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın aktardığı haberde; Girik'in, yasa hükümlerinde belirlenen ücret üzerinden belediyesinde çalışan memurlara ek ödeme yaparak "Görevi kötüye kullandığı" öne sürüldü. Hakim karşısına çıkan Girik imzalanan sözleşmeyi savunarak geri adım atmadı.

TARİHE NOT DÜŞTÜ

Girik savunmasında, "Kamu emekçilerinin Sendika, toplu sözleşme ve grev hakkını destekliyorum yine belediye başkanı olsam yine imzalarım " ifadelerini kullandı.

Yargılama sonucunda mahkeme Girik'in müsnet suçu işlediğine dai yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Karar temyiz edildi. Ancak Yargıtay'da Girik'e verilen beraat kararını onadı.