Fahrettin Altun’un "Eşim THY yönetim kurulu üyeliğinden herhangi bir ücret almıyor" iddiasında bulunmasının ardından THY faaliyet raporunda Fatmanur Altun'un da aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyelerine ücret ödendiği ortaya çıktı. Fatmanur Altun ise ücretin aylık 20 bin TL olduğunu ancak bu ücretten feragat ettiğini söyledi.

Fatmanur Altun’dan THY açıklaması: Evet bir ücret var, aylık 20 bin TL; feragat ettim

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşinin gelirleri hakkında bir bilgi daha ortaya çıktı. Altun’un “THY Yönetim Kurulu Üyeliği'nden herhangi bir cüret almıyor” dediği eşinin THY’den ücret aldığı ortaya çıktı. Fatmanur Altun ise “Evet, bir ücret var” derken 20 bin TL’lik ücretinden feragat ettiğini öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçen hafta yüzde 10'u Katarlılara satılan Borsa İstanbul A.Ş yönetim kurulunun kendilerine tanıdığı sınırsız haklara dikkat çekerek, Fahrettin Altun ve eşinin "beş maaş" aldıklarını ifade etmişti.

Altun ise yayınladığı bir mesajla bu iddiaları yalanlarken Borsa İstanbul’dan ‘huzur hakkı’ aldığını doğrulamıştı. Altun, bu paraya dokunmayıp hayır işlerine harcadığını iddia etmişti. Ayrıca eşinin THY’den ücret almadığını öne sürmüştü.

THY'nin 1 Ocak-31 Aralık dönemine ilişkin yönetim kurulu faaliyet raporunun 'Mali Haklar' bölümünde ise, Fatmanur Altun'un da aralarında bulunduğu icra ve yönetim kurulu üyelerine ödeme yapıldığı ifade edildi. Raporda söz konusu üyelere huzur hakkı verilmediği, net ücret üzerinden ödeme yapıldığı ve ayrıca 3 ayda bir de net ücret kadar ikramiye verildiği belirtildi. Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dâhil tüm maddi giderin toplamının 25 milyon 224 bin TL olduğu kaydedildi.

ALTUN AİLESİNİN İDDİALARI

Altun, eşi Fatmanur Altun'un maaşı hakkında yaptığı açıklamada, "Eşim de sadece Marmara Üniversitesi'nden ücret alıyor. THY Yönetim Kurulu Üyeliği'nden herhangi bir cüret almıyor. Bunu aylar önce ilan etti ama yine devam ettiler yalana. Şahsıma ve aileme karşı yürütülen ve neredeyse her ay yeni yalanlarla hortlatılan itibarsızlaştırma kampanyası bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Biz bu yola, bu davaya baş koyduk. Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor" demişti.

Fatmanur Altun ise, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tek maaşım var” ifadelerini kullanmıştı.

Fatmanur Altun, THY faaliyet raporunun ortaya çıkması ardından yaptığı açıklamada ise ücretten feragat ettiğini öne sürdü

Altun’un mesajı şöyle:

THY AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları A.O.'ya Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayan Sayın Dr. Fatmanur Altun kendi talebi doğrultusunda bu görevi karşılığında şirketimizden herhangi bir ücret/maaş almamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

THY RAPORUNDA NE DENİYOR?

THY’nin raporunda ise ücretlendirmeye yönelik madde şöyle:

"İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerine net ücret üzerinden ödeme yapılmaktadır. İkramiye ödenmekte ancak huzur hakkı verilmemektedir. Ayrıca her üç ayda bir aylık net ücretleri tutarında brüt ikramiye ödenmektedir. 2019 yılında Ortaklığımız, THY Teknik A.Ş. ve THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dâhil tüm maddi menfaatlerin toplamı 25.224.200 TL olarak gerçekleşmiştir."