Şu Fatsa’nın Yolları, bu toprakların insanlarının öfkeleri, acıları, umutları, korkuları ve sevinçleri ile yaptıkları, yapamadıkları ve yarattıklarını gözler önüne seriyor.

Fatsa’nın Yolları

Mehmet ERDAL

Sol Kültür’ün desteği ile Nurşen Bakır tarafından hazırlanan “Şu Fatsa’nın Yolları” belgeselinin Fethiye’deki gösterimi yapıldı. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’ndeki gösterim ilgi gördü.


Belgesele dair açıklama yapan SOL Parti İlçe Başkanı Nermin Erdoğan, “Belgeseller yaşanan gerçekleri olduğu gibi aktarma sorumluluğu taşır. Çoğu zaman geçmiş ve gelecekle metaforlar yaratarak bağ kurar. Bazen yalın gerçekler hayal ve kurgu olmaması açısından sıkıcı, soğuk gelebilir. İzlediklerimiz etten kemikten kanlı canlı bu toprakların insanlarının: dünü, bugünü, yarını ile öfkeleri, acıları, umutları, korkuları ve sevinçleri ile yaptıkları, yapamadıkları ve yarattıkları ile ilgili” dedi.

Devrimci mücadele tarihinin üstünün örtülmeye, unutturulmaya çalışıldığı günlerde bu tür deneyimlerin hatırlanmasının önemli olduğunu belirten Erdoğan, “Belgesel bu topraklarda farklı bölgelerde yürütülen birbirinden farklı devrimci mücadelelerden yalnızca bir örneği aktarıyor. Fatsa yalnızca bir belediyeden ibaret değil. Belgesel, Fatsa’da el birliğiyle yapılanları, her türlü soruna yanıt üreten, dayanışmayı, doğrudan demokrasi deneyimini ve örgütlenmelerin nasıl geliştiğini anlamak açısından önemli. Sonrasında ne oldu, ne olmadı, ne yapılabilirdi sorularına o zaman belki yanıtlar bulmayı başarabiliriz” diye konuştu.