Faturalar kepenk indirtiyor

EKONOMİ SERVİSİ

Fatura isyanı büyüyor. Elektrik ve doğalgaz faturalarına gelen zamlar ülkenin birçok noktasında protesto ediliyor. Kimi esnaf dükkânı kapatacağını belirtirken enerji şirketleri önündeki eylemler de sürüyor.


AKSA Elektrik Gümüşhane Şubesi önünde basın açıklaması yapan Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bektaş, “Esnafın gözünün içine baktığımızda, bu ay gelen elektrik, doğal gaz, kira ve esnaf kredilerinin nasıl ödeneceği endişesini görmekteyiz. Esnafımız maalesef bunları düşünmekten işine odaklanamaz hale gelmiştir" dedi.

Sinop’ta balıkçılık yapan Mert Kanal ise zamlardan dolayı restoranını kapatmak zorunda kaldığını belirtti. 700-800 TL gelen su faturasının 1000-1200 TL'ye yükseldiğini belirten Kanal, "Restoranımızı 5 gün önce kapattık. Son faturalardan sonra işin içinden çıkamıyoruz açıkçası" dedi.

Artvin’in Hopa ilçesinde yurttaşlar, son dönemde yaşanan zamlara ve hayat pahalılığına karşı Hopa Meydanı’nda eylem yaptı. “Bu zamlarla yaşanmaz. Zamlar geri alınsın” pankartının açıldığı açıklamada, “Halk soyguncuları sırtından atacak” ve “Halka ait olanı geri alacağız” dövizleri taşındı.

Sık sık “Zam, zulüm, yoksulluk işte AKP”, “Zamlar geri alınsın” ve “Hükümet istifa” sloganlarının atıldığı açıklamaya Halkevleri ve SOL Parti üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş da katıldı.

Eylemde yurttaşlar yüksek gelen elektrik faturalarını yaktı.