Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da yaptığı açıklamada Türkiye ile Suriye ilişkilerinin düzelmesi için belli taleplerinin olduğunu söyledi. Bunların şart olmadığını vurgulayan Mikdad, “Türkiye, Suriye’deki terör örgütleriyle oynadığı oyunlardan vazgeçmeli, Suriye’den çekilmelidir" ifadelerini kullandı.

Faysal Mikdad: Türkiye ile ilişkilerimizin düzelmesi için taleplerimiz var, işgal sona ermeli

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova'da bir araya geldi.

Türkiye ile Suriye ilişkilerine değinen Mikdad, ilişkilerin düzelmesi için belli taleplerinin olduğunu ifade ederek “Türkiye, Suriye’deki terör örgütleriyle oynadığı oyunlardan vazgeçmeli, Suriye’den çekilmelidir" dedi.

Mikdad, ABD'nin Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ni ihlal ederek Suriye'deki terör örgütlerini desteklediğini, altyapıyı ve ekonomiyi tahrip ettiğini de söyledi.

ElNahda'da yer alan habere göre; "Türkiye'nin Suriye'yi işgali son bulmalı. Türkiye, Suriye'deki silahlı örgütlere verdiği desteği kesmeli ve Suriye'nin iç işlerine müdahale etmemeli" ifadelerini kullanan Mikdad, bunların şart değil ilişkilerin eski haline dönmesi yolunda bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise; devletlerin, Suriyeli mültecileri siyasallaştırmadan ülkelerine geri gönderilmelerini desteklemeleri gerektiğini vurguladı. Lavrov, İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarını da kınadı.