Müzisyen Fazıl Say, sanatçı Genco Erkal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasına tepki göstererek, "Kılına dokundurtmayacağım Genco’muzun! Dava açacaklarına, ceketini ilikleyip eğilsinler böyle büyük bir sanatçının önünde. Rezillik bu ve artık yetti!" dedi. Çeşme'deki konserde de Erkal'a destek veren Say, "Böyle bir rezilliği, böyle bir caniliği Genco Erkal gibi büyük bir sanatçıya yapılmaması gerekildiğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Fazıl Say'dan Genco Erkal'a destek: Kılına dokundurtmayacağım, rezillik bu ve artık yetti!

Müzisyen Fazıl Say, sanatçı Genco Erkal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasına tepki gösterdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Erkal'ın 3 farklı paylaşımında Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilerek, 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Say, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. Say, "Genco Erkal yalnız değildir. Genco Erkal Türkiyedir! Efsane sanatçımızdır. 83 yaşındadır ve Açılan SAÇMASAPAN 'CB’ye hakaret'(?) davasında 4 yıl hapsi isteniyor. 'Yazıklar olsun' demiyorum. Kılına dokundurtmayacağım Genco’muzun! O kadar!! Korkaklar! Dava açacaklarına, ceketini ilikleyip eğilsinler böyle büyük bir sanatçının önünde. Rezillik bu ve artık yetti!!!" ifadelerini kullandı.

Say, dün Çeşme'de verdiği konserde de Genco Erkal'a destek verdi.

"Bugün Genco Erkal 83 yaşında bir sanatçıdır, muhalif tweetleri yüzünde ama hiçbir hakaret içermeyen tweetleri yüzünden 4 yıl hapsi istenen dava başladı" diyen Say, şunları söyledi: "Bundan utanıyorum bir Türk olarak. Bundan sadece utanmıyorum, buna karşı koymaya karar verdim. Böyle bir rezilliği, böyle bir caniliği Genco Erkal gibi büyük bir sanatçıya yapılmaması gerekildiğini düşünüyorum. Genco Erkal 83 yaşındadır. Hayatını tiyatroya verdi. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük tiyatro sanatçılarından birinden bahsediyoruz. Ve bir suçu yok."

Say, daha sonra Genco Erkal’ı ayakta alkışlamak istediğini söyledi. Salondaki sanatseverler de ayağa kalkarak Genco Erkal’ı alkışladı.

Genco Erkal, Fazıl Say'ın açıklamalarını paylaşarak, "Dün akşam sevgili dostum Fazıl Say Çeşme’deki konserine beni onurlandıran konuşmasıyla başladı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.