Piyanist Fazıl Say yarın Dersim Ovacık’ta Munzur Nehri'nin kenarında konser verecek. Ücretsiz konserde Fazıl Say’a Serenad Bağcan da eşlik edecek.

Fazıl Say’dan ‘Munzur özgür aksın’ konseri
Fotoğraf: DepoPhotos

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say yarın Dersim Ovacık’ta Munzur Nehri'nin kenarında konser verecek. Ücretsiz konserde Fazıl Say’a albümlerinde de birlikte çalıştığı mezzosoprano Serenad Bağcan eşlik edecek. Munzur Nehri kenarındaki konser saat 17.30’da başlayacak.

Konser için önceki gün Dersim’e giden Say, daha önce sosyal medyadan yayınladığı videoda ilk kez Dersim'de konser vereceği için mutlu olduğunu kaydetmişti. Say, Twitter hesabında yayınladığı videoda, "İlginç ve güzel bir haber vermek istedim sizlere. Tunceli’de 28 Mayıs günü vereceğim bir konser. İlk kez gideceğim Tunceli Ovacık’ta…" demişti.

DOĞAYI KORUMAK İÇİN…

Konserin kendisi için farklı anlamları olduğunu ifade eden Say, şu ifadeleri kullanmıştı: "Tunceli aydın bir ilimiz, önemli bir ilimiz ve ben ilk kez gidiyorum. Çok mutlu olduğumu, çok sevindiğimi ve tüm Tuncelilileri beklediğimi söylemeliyim. Aynı zamanda Munzur Nehri için bir doğa koruma konseri olacak. Bir nevi Kaz Dağları gibi, Munzur Nehri’nin temizlenmesi için destek arayışları var. Türkiye’nin, Anadolu’nun en güzel nehirlerinden birinin tekrar en iyi şekilde hayata kavuşması için..."

Seranad Bağcan ile birlikte Nazım Hikmet ve Dersim’e özgü şarkılarını da seslendirecek Say, bir Dersimli olan Cemal Süreya şiirleri ve şarkılarının da olduğunu kaydetmişti.

Say, "Tunceli’de buluşmak üzere. Çok mutlu olduğumu, çok sevindiğimi ve tüm Tuncelilileri beklediğimi söylemeliyim. Ovacık konseri-ne eminim pek çok Tuncelili ilgi gösterecektir" diye konuştu.

fazil-say-dan-munzur-ozgur-aksin-konseri-1021261-1.

Munzur Nehri’nin daha temiz ve özgür bir hale gelmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, “İlçemizin atıkları Munzur Gölü’ne akıyor. Bu, uzun vadede çevre kirliliğine yol açıp doğal güzelliklerimizden Munzur Gölü’ne ciddi zararlar verebilir. Biz de belediye olarak bunun önüne geçecek projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Fazıl Say, doğa ve çevre konusunda duyarlı bir sanatçı olarak davetimizi kabul etti ve burada farkındalık yaratmak adına Serenad Bağcan ile ücretsiz bir konser vermeyi kabul etti. Ayrıca bugün itibariyle iznini aldığımız bir kampanyayı harekete geçiriyoruz. Bütün bunların Munzur Nehri’nin geleceğine katkıları olmasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

fazil-say-dan-munzur-ozgur-aksin-konseri-1021212-1.